Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Leviathan. Fortællinger

Leviathan. Fortællinger

Joseph Roth: Leviathan. Fortællinger. Udgivet november 2010. 1. udgave. 1. oplag. 122 sider. Indbundet. 199,95 kr. ISBN 978-87-7695-187-0.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Jørgen Herman Monrad og Judyta Preis.

Køb

Oversat af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad og tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen og Allan Daastrup

En ukrainsk bonde rejser over havet for at finde guld. En østrigsk stationsforstander rejser til Kiev for at finde en kvinde. En polsk greve rejser til Zürich for at finde fortiden. En jødisk koralhandler rejser til Odessa for at finde sig selv. Alle ledes de af længslen mod katastrofen. Men i fortællingerne er der omveje, genveje og sideveje. Der er skove, sumpe, skiftespor, signalmaster, saltagurker, sengefjer og tog, som afgår og ankommer. Og heri ligner de vores liv.

Den østrigske forfatter Joseph Roth kom til verden i 1894 i det østrig-ungarske kejserriges nordøstlige periferi, var soldat i den første verdenskrig og gjorde i 1920ernes Berlin karriere som journalist. Fra nazisternes magtovertagelse i 1933 og frem til sin død i 1939 var han politisk flygtning. På hotelværelser og ved cafeborde i Amsterdam, Paris og Marseille skrev han sine sidste fortællinger.