Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Smagen af Syrien » Pressen skrev

Pressen skrev

1001 nats smag

»Smagen af Syrien« og » Det persiske køkken « hedder to nye kogebøger af herboende kokke fra henholdsvis Syrien og Iran. Med den syriske kogebog i hånden vil en duft af krydderier og krydderurter brede sig, som den gør det fra de hjemlige gryder fra Damaskus, Beirut og Cairo. Det persiske køkken derimod er kendt for dets sans for æstetik og sart leg med smagsløgene, og er derfor ikke overvældende stærkt krydret. Mange retter er baseret på en kombination af ris og grøntsager. Begge bøger er meget smukt illustreret og opskrifterne anskuelige.

Randers Amtsavis, 25. september 2010

Inspirerende opskrifter på stribe

Forlaget Vandkunsten netop udkommet med to nye kogebøger, » Det persiske køkken « og » Smagen af Syrien « . Opskrifterne er hentet i orienten og viderebragt i fuld overensstemmelse med hver sin kultur, og samtidig forsynet med små historier, der giver indblik og åbner horisonter.

Dejlige, små bøger, der er let at håndtere midt i køkkenting og travlhed. Samtidig er bøgerne hver for sig også en åbning ind til det arabiske køkken. » Smagen af Syrien « er tilmed skrevet af den herboende syrier Fayez Khankan , der for 30 år siden åbnede den første arabiske restaurant, » Khankans Restaurant « , i Danmark. Lige som i » Det persiske køkken « er mange af retterne baseret på ris, grønsager, kalv, lam, kylling, fiske - og ikke mindst krydderier og krydderurter.

Yvonn Tittel og Per Petersen, Jydske Vestkysten, 25. september 2010

Mad bringer os sammen

Mad kan forbinde os alle, og kogebogen her rummer en interessant rejse ind i et af de arabiske køkkener ... Mange af retterne er klasikkere - Falafel, Shawerma etc. - men endnu flere er mystiske og spændende ledsaget af fine fotos og tekstet af en indfødt kender.

Morten Guldberg, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, den 27. november 2010.