Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Det persiske køkken » Pressen skrev

Pressen skrev

Smagen af 1001 nat

»Smagen af Syrien« og » Det persiske køkken « hedder to nye kogebøger af herboende kokke fra henholdsvis Syrien og Iran. Med den syriske kogebog i hånden vil en duft af krydderier og krydderurter brede sig, som den gør det fra de mellemøstlige gryder fra Damaskus, Beirut og Cairo. Det persiske køkken derimod er kendt for dets sans for æstetik og sart leg med smagsløgene, og er derfor ikke overvældende stærkt krydret. Mange retter er baseret på en kombination af ris og grøntsager. Begge bøger er meget smukt illustreret og opskrifterne anskuelige.

Jens Andersen, Berlingske Tidende, 2. oktober 2010

Inspirerende opskrifter på stribe

...forlaget Vandkunsten netop udkommet med to nye kogebøger, » Det persiske køkken « og » Smagen af Syrien « . Opskrifterne er hentet i orienten og viderebragt i fuld overensstemmelse med hver sin kultur, og samtidig forsynet med små historier, der giver indblik og åbner horisonter.
Dejlige, små bøger, der er let at håndtere midt i køkkenting og travlhed. Samtidig er bøgerne hver for sig også en åbning ind til det arabiske køkken. » Smagen af Syrien « er tilmed skrevet af den herboende syrier Fayez Khankan , der for 30 år siden åbnede den første arabiske restaurant, » Khankans Restaurant « , i Danmark. Lige som i » Det persiske køkken « er mange af retterne baseret på ris, grønsager, kalv, lam, kylling, fiske - og ikke mindst krydderier og krydderurter.

Yvonn Tittel og Per Petersen, Jydske Vestkysten, 25. september 2010

Smag smuk mad fra Iran

Joseph Sinaki har nu samlet en række af sine bedste opskrifter i den fine og indbydende kogebog ' Det persiske køkken ', der netop er udkommet Forlaget Vandkunsten .
Og det er retter fra bogen, læserne kommer til at smage ved foredraget i Politikens Hus (1. november). Det persiske køkken lægger stor vægt på det æstetiske aspekt - maden skal være smuk og indbydende at beskue. Også den del af persisk madlavning vil læserne kunne lære mere om, når de møder Joseph Sinaki.

Henrik Larsen, Politiken, 25. september 2010

Iran fra den venlige side

Det persiske køkken er godt at få forstand af, for det hjælper én til at få meget mere ud af besøget hos den etniske grønthandler og de mange fremmedartede råvarer, som vi ikke altid ved, hvad vi skal stille op med. Bogen her er en fin indføring i iransk mad, opskrifterne er enkle og samtidig eksotiske i sammensætning af ingredienser.

Morten Guldberg, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, den 27. november 2010.