Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Mit hinsidige

Mit hinsidige

Martin Walser: Mit hinsidige. Udgivet november 2010. 1. udgave. 1. oplag. 98 sider. Hæftet. 179 kr. ISBN 978-87-7695-200-6.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Anette Petersen.

Køb

Oversat af Anette Petersen og tilrettelagt af Allan Daastrup

”I kærlighed. Hvad ville mit liv være uden disse to ord? Det er de eneste ord, som aldrig kommer til at gøre ondt på mig.”

Augustin Feinlein er direktør for det psykiatriske statshospital i Scherblingen og holdt op med at tælle sine år, da han fyldte 63. Hans motto for livet lyder: ”At tro betyder at elske”.

Som ung læge forelskede Feinlein sig i den dygtigste på latinholdet, svømmersken Eva Maria. De var så godt som forlovede, da Eva Maria giftede sig med en anden, som imidlertid døde kort tid efter. Hun giftede sig så med Dr. Bruderhofer, Feinleins unge rival til posten som hospitalsdirektør. ”Fra nu af er det misundelsen, som styrer min beretning”, bekender Feinlein.

Gennem alle årene sender Eva Maria lejlighedsvis Feinlein postkort, hvor hun forsikrer ham om, at hun ikke kan glemme ham. Han tror hende, men ofrer til sidst sig selv for at forene troen og kærligheden. Én ting har Feinlein lært: ”Vi tror mere, end vi ved.”