Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Mozarts øre og andre fortællinger

Mozarts øre og andre fortællinger

Toke Lund Christiansen: Mozarts øre og andre fortællinger. Udgivet november 2010. 1. udgave. 1. oplag. 180 sider. Hæftet. 269 kr. ISBN 978-87-7695-197-9.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Udsolgt

Musikken er altid til stede. Den er som utallige rum, der blot venter på, at nogen åbner en dør og lægger øret til. Musik er naturens stemme, men den ligger også dybt i vor egen natur.

I Mozarts Øre har forfatteren anvendt både mikroskop og stjernekikkert, men han har også lagt øret til der, hvor hjertet banker. Her er inspiration (En tone, bare en enkelt tone), indædt jalousi (De finske orkesterkrige) og politisk misbrug af musikken (Takt og Tone på dirigentpodiet).

Musik kan blive så flad, at vi må opfinde et nyt navn til den (Klangtapet), men den kan også opstå ud af ingenting, fanget i nuet (Klassisk, lige ud af hovedet).

Vi strejfer det uudsigelige (Kunsten at krybe ind i instrumenterne - Carl Nielsen som instrumentalist) og kravler ind i det sværest tilgængelige (Per Nørgårds Syvende, et tilløb til en tilegnelse).

Endelig står vi på tæer og rækker op, så højt vi kan, mod det guddommelige (Johann Sebastian Bachs, Kunst der Fuge). Det største og det mindste, det højeste og det laveste. Musikken kan det hele.