Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Breve fra min have » Pressen skrev

Pressen skrev

Breve fra Sven-Ingvars have


Professor Sven-Ingvar Andersson var klog som en vismand, men først og fremmest poetisk. Med "Breve fra min have" flyttes alle grænser for, hvordan man skriver en havebog. (...)

Hvert eneste brev er en udsøgt nydelse. De handler alle om hans have, men med 51 forskellige vinkler. Han beviser på det smukkeste sit mantra, at have- og landskabskunst er dybt beslægtet med billedkunst, musik, skulptur og poesi. Han er underfundig, overraskende, klog som en vismand, men først og fremmest poetisk fra først til sidst. Desuden ejer han - naturligvis - sprogets nådegave. (...)
Ikke flere citater! Ikke flere smukke, uforglemmelige sætninger, som nødvendigvis skal læses højt for kvinden i huset. Ikke flere »museredetanker«, der er strøet ud over alle siderne. Men til slut en dyb taknemmelighed over, at jeg hører til de mange, der nåede at opleve ham og hans have - også helt til det sidste. Nåede at sidde i asketræet og drikke god kaffe. Nåede at sidde i lysthuset og spise udsøgt frokost. Og først og sidst nåede at lytte til hans melodiske stemme, når han i løbet af ingen tid kom hele verden og livet og haven rundt. Hvor var det godt, at du også nåede at skrive din bog, Sven-Ingvar.

Søren Ryge, Politiken, 2. januar 2010. Politiken synes

Havefilosofi

Det er en fantastisk bog. Med alvor og humor skabes billeder, poetiske fortællinger, så havestemninger fornemmes lysende klare. (...) skaber indre billeder af landskaber sammen med Sven-Ingvars ord og gør min glæde ved haver endnu mere intens. (...) Bogen indeholder i alt 54 breve og rummer den klogskab, som både er dødalvorlig og morsom på den stille måde. Det er en bog, som løfter havekunst og almindelig havedyrkning op på et filosofisk niveau. Efter at have læst bogen har jeg flere gange måttet hen i bogreolen igen for at fryde mig lidt over hans fine overvejelser og iagttagelser.

Jens Thejsen, Praktisk økologi, 2/2010


Et must for haveelskere

"Breve fra min have" er en vidunderlig bog af den nu afdøde landskabsarkitekt Sven-Ingvar Andersson. Svensk af fødsel, men med en mangeårig tilknytning til Danmark. Han var en havekunstner af Guds nåde, og hans sidste bog "Breve fra min have" rummer tanker og ideer udformet som meget personlige breve til så forskellige mennesker som Agatha Christie, Karen Blixen og Le Corbusier.


Jyllands-Posten, 6. december 2009.

Hvor erfaringer, drømme og virkelighed mødes


Breve fra min have vil være en oplagt forsinket julegave, nytårsgave eller fødselsdagsgave til en man holder af, og som holder lige så meget af sin have, som den svenske forfatter gjorde.

Marianne Nørregaard, Borholms Tidende, 2. januar 2010.

Haveglæde

I »Breve fra min have« er nogle af ordene samlet, tilsat smukke fotografier. Og bogtilrettelæggeren Carl H.-K. Zachrisson har skabt en af årets smukkeste, danske bøger. Natur og kultur forenet!


Århus Stiftstidende, 5. december 2009.

Haveglæde

Den afdøde svenske arkitekt og professor ved Kunstakademiets arkitektskole, Sven-Ingvar Andersson, havde en have, om hvilken han skrev til såvel levende bekendte som afdøde venner i ånden. Jomfru Maria, Gertrude Stein og Albrecht Dürer var nogle af dem, der modtog epistler fra den haveglade mand, og det var alvor, var det, thi for Sven-Ingvar Andersson var haven ikke blot en kær hobby, men et sted, hvor erfaring, drømme og virkelighed kunne mødes. I "Breve fra min have" er nogle af ordene samlet, tilsat smukke fotografier. Natur og kultur forenet!

Søren Kasebeer, Berlingske Tidende, den 28. november 2009.

Havebog for feinschmeckere

En filosofisk, velformuleret, smukt illustreret og markant havebog for feinschmeckere om havekunst, som den kommer til udtryk i den berømte landskabsarkitekts egen have.

Jytte kjær Schou, Lektørudtalelse, 2010/02

Kunstbøger som gave

Bogen vil være et hit hos alle haveelskere.

Børsen, 18. december 2009.