Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » 1915: Danske vidner til det armenske folkemord » Pressen skrev

Pressen skrev

Tyrkernes fortrængte folkemord

Skammen over, at vi også i dag lader gustne politiske hensyn til Tyrkiet veje højere end sandheden, gør glæden over at Danmark trods alt fostrede to så brave kvinder som Maria Jacobsen og Karen Jeppe, endnu større. Deres format fremstår helt klart efter læsning af Helle Schøler Kjærs engagerede og dybt bevægende bog, som hermed skal anbefales alle, der vil vide mere om et af det 20. århundredes sorte kapitler.

Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad, 6. marts 2010. Læs hele anmeldelsen her


Hvad sygeplejersken så, oplevede og overlevede

Marie Jacobsen. Hendes efterladte dagbøger giver et enestående indblik i, hvad hun så, oplevede og overlevede. (...) Beskrivelserne har en høj troværdighed og lader sig ikke afgrænse til den ene eller den anden side i en konflikt, men tegner billeder hvor alle menneskelige nuancer træder frem på godt og ondt. (...) Bogen er aktuel, fordi den afdækker en konflikt, der ikke tales så meget om, men som fortsat eksisterer på et tidspunkt, hvor Tyrkiet ønsker optagelse i EU. (...) bogen rummer gode kildeangivelser og en referenceoversigt, hvor den interesserede læser kan finde yderligere viden.

Kirsten Stallknecht, Sygeplejersken, 23. april 2010

Omskrivning af en frygtelig historie

Danske øjenvidner som afsæt for en særdeles velskrevet gennemgang af det armenske folkemord i 1915. (...) at hendes bog er den første af sin art på dansk, at den er særdeles velskrevet og godt illustreret.

Mogens Pelt, Weekendavisen,, 15. januar 2010.

Beretningen om et folkemord

Det armenske folkemord er stadig politisk kontroversielt her knap 100 år efter. Den tyrkiske stat benægter, at det fandt sted, ligesom i øvrigt også Danmark gør det af såkaldt realpolitiske grunde, (...) De tre danske vidner var ikke i tvivl om, at der var tale om et organiseret folkemord. Det har Helle Schøler Kjær nu skildret i den første gennemgang af folkemordet på dansk.

Herning Folkeblad, 16 februar 2010

Fortiden forfølger Tyrkiet

Bogen er i sit udgangspunkt en hyldest til især de to danske kvinder, men får sin betydning i afdækningen af folkemordet. (...) en vigtig bog.

Per Pilekjær, Nordjyske Stiftstidende, 14. januar 2010.

Vidner til massemord

... første gang, at danske vidner til folkemordet får stemme, og det er velgørende.

Peter Hagmund, Fyens Stiftstidende, den 28. november 2009.

Lektørudtalelse

Bogen er let at gå til, (...) Den beretter om en grum del af Tyrkiets historie. Et folkemord, som det officielle Tyrkiet stadig benægter.

Sune Hundebøll, uge 10, 2010.