Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Ingen over Tinget - Intet under tæppet. Danske politiske taler fra Ørsted og Hørup til Poul og Pia. Historien og retorikken » Pressen skrev

Pressen skrev

Årets bedste boggaver

Det er en stærkt underholdende tur gennem 170 års dansk politik hegnet af det talte ord.

Hans Engell, Ekstra Bladet, den 4. december 2009.

Blålyslivsløgnsfatamorgana

Bogen bringer de gamle døde til live i kampen mod nutidens spøgelsesskribenter.
Som modsætning til spindoktorernes salgstaler, der efterhånden er skåret ned til sms-længde, er det oplivende at læse freestyle-taler fra de seneste 175 år.
"Ingen over Tinget - Intet under tæppet" fremstår som et gravskrift over en politisk kultur, der forsvandt med udbredelsen af fjernsynet og de levende dødes billeder.
Påskriften på dagens politiske taler, der på forhånd sendes ud til journalister, virker som en parodi: "Det talte ord gælder". For alt er koreograferet. Fjernsynet har dræbt det levende ord.

Lars Trier Mogensen, Politiken, 2. november 2009.

... og de taler endnu

... dybt fascinerende at læse det danske demokratis udvikling gennem det talte ord. Nikolaj Ifversen og Jan Lindhardt har i "Ingen over Tinget - Intet under tæppet" gjort en jætte indsats for at samle et repræsentativt udvalg af taler, der viser udviklingen - og siger noget.

Henrik Sejerkilde, Århus Stiftstidende, 14. november 2009.

Blålyslivsløgnsfatamorgana

Talere skal tale med hjertet. Gode taler er skabt til øret. De må gerne være patetiske og billedrige. Fyldt med venne- og fjendebilleder. De skal ikke kræve overvejelse og analyse - tværtimod vil de ofte blive ødelagt heraf. Det fortæller nyt værk om den politiske tales Danmarkshistorie.

Jesper Vind Jensen, Weekendavisen, 31. december 2009.

Ingen over Tinget - Intet under tæppet

Bogens helt store styrke er, at hver eneste tale er kommenteret af Nikolaj Ifversen og Jan Lindhardt. Det gør de mesterligt. (...) Bogen kan på alle måder anbefales, den der vil på et interessant og underholdende historisk strejftog i hvad der er blevet sagt fra landets mange forskellige talerstole. Det talte ord har stadig betydning og magt. Ja, det er hele det demokratiske grundlag for vores samfunds udvikling.

Preben Etwil, Historie-online.dk, læs hele anmeldelsen her.

Flot og saglig

(...) bidrager samlet enestående kulturhistorisk til forståelsen af den politiske udvikling. (...) Udvalget af taler, der præsenteres kronologisk, virker på mig flot repræsentativt, og kommentarerne saglige seriøse med velgørende bid.

Carsten Güllich-Nørby, Lektørudtalelse, uge 2010/03