Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Husmoderens køkken i 50'erne og 60'erne

Husmoderens køkken i 50'erne og 60'erne

Claes Benthien: Husmoderens køkken i 50'erne og 60'erne. Udgivet november 2009. 01. udgave. 01. oplag. Indbundet. 249 kr. ISBN 978-87-7695-142-9.

Udsolgt


"Alle vil bladre i deres barndom og genkende tidens typiske æstetik ... Forfatteren er forelsket helt ned i tidens overstadige sprogtone, der i dag kun overlever på visse plejehjem: "Vi skal have mange gæster, men ønsker ikke at sidde til bords. Anret festligt dekorerede fade med mange småretter arrangeret på morsom vis. Cocktailbærrene kan f.eks. sættes på pinde og stikkes i overskårne citroner og hvorfor ikke gøre det samme med baconrullerne i et blomkål?" Det er en uopslidelig glæde at være kvinde netop i dag og tænke - gu' vil jeg ej." Pernille Steensgaard, Weekendavisen.

Hør forfatteren i radioprogrammet VITA

Denne utraditionelle kogebog kombinerer kulturhistorie og opskrifter og byder gennem et overbud af billeder på en rejse tilbage i tiden til hvad vores oldeforældre, bedsteforældre, forældre eller måske vi selv har spist til hverdag og fest inden for de seneste 50 år.

Mange retter og tilberedninger lever stadig i bedste velgående, mens andre med rette eller urette er forsvundet fra vores middagsborde.

I en let og underholdende tone fortælles om tidernes skiftende madmode. I flæng kan nævnes: tomatrand, ål i gelé, sildesalat, blomkålssoufflé, forloren hare, millionbøf, kanapéer, tarteletter, jordbærmader, landgangsbrød, riijstaffel, fondue, rejecocktails, citronfromage, for slet ikke at tale om cocktailpartys med et orgie af drinks og pindemadder.

Bogen er rigt illustreret med samtidige fotos og tegninger, der understreger den autentiske stemning.