Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Seksogtredive timer » Pressen skrev

Pressen skrev

Når dagen tager støvlerne af

"Det er længe siden, jeg har mødt en forfatter, der spiller så meget med terninger og så ubekymret afslører sine personers inderste svagheder og mest uglamourøse bevæggrunde. Og slipper godt fra det. Fordi sprogtonen hele tiden sekunderer: kølig, lysende, legende, sfinxagtig. Så umulig at fange og så drilsk som den måne, der ikke selv kan give varme, men kun smile sit klorhvide smil."

Liselotte Wiemer, Weekendavisen, 10. juli 2009.

Det store flimmer 1928

"Trods den totale desillusion er det også en munter fortælling, fuld af skæv ironi og dadaistisk poesi. Ligesom 'Gudløs ungdom' mousserer den på tungen, og Villy Sørensens oversættelse sprudler i sin legende gengivelse af Horváths finurligheder.
Det er ikke muntert, at verden så sådan ud for unge anno 1928. Men det er opmuntrende, at en kunstner kan fastholde flimmeret så intenst. Anbefales også til sommerlæsning."

Hans Hertel, Politiken, 20. juni 2009.

Tugt og utugt i mellemkrigstiden

"Det er morsom læsning, når den hykleriske facade og de tåbelige drømme pilles fra hinanden. Men det er også tragisk at følge de unge menneskers forsøg på at holde sig fri af illusionen om den store kærlighed... Det er en fascinerende historie fra en grum tid, hvis desillusionerede stemning den levendegør, og hvis tidløse menneskelige udfordringer den gør til sit stadig aktuelle anliggende. Det er også en perle af koncentreret fortællekunst. Som det var tilfældet i Horváths Gudløs Ungdom, der kom i dansk oversættelse sidste år, er ikke et ord overflødigt og ikke et ordbillede ligegyldigt. Associationer, sidespring og svinkeærinder dominerer både personerne og fortællingen om dem, men alt samles formfuldendt af den veloplagte fortællerstemme, som indoptager personernes ord og tanker i en style indirect libre, jeg sjældent har set mere virtuos."

Tine Roesen, Information, 15. juni 2009.

Sexualproblemer, tarmvirksomhed og kommunalpolitik

"En både sær, bidsk og forrygende morsom læseoplevelse, det er også en forbløffende moderne roman, hvis satiriske brod lige så vel kunne være rettet mod vor tids genvordigheder med alt fra globalisering til seksualmoral under luppen."

Rasmus Steffensen, Standart, 28. december 2009.

Hjælpsomme møgsvin

"... lille, sprællevende roman... Måske kan disse citater give et begreb om den helt særlige fortryllelse, der udgår fra Horváths ironiske, bittersøde, meget morsomme prosa. Højt og lavt er knyttet sammen, ofte inden for den samme sætning, med knitrende, barok effekt. Handlingen udfolder sig kalejdoskopisk og associativt og inddrager et mylder af personer i sørgmuntre snapshots"

Otto Pretzmann, Nordjyske Stiftstidende, 17. juni 2009.

Seksogtredive timer

"Det er en lille fortælling med en finurlig og underfundig form for humor. Gives til læsere, som godt tør prøve noget anderledes."

Anne Grete Jacobsen, Lektørudtalelse , uge 2009/28.