Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » De er overalt » Pressen skrev

Pressen skrev

En gåde svøbt i et mysterium

(...) Jeg har læst de første to, og tro mig: De er et bekendtsakb værd. Aleksej Slapovskijs De er overalt kan man læse med fornøjelse, selv om man er komplet uinteresseret i Rusland. Den anden En opritjniks dag er til gengæld ikke det mindste underholdende, men mørk og mærkelig og til at blive i virkelig dårligt humør af.

Anne Libak, Weekendavisen, 4. december 2009.

Russisk samfundssalat

... af forfatteren Aleksej Slapovskij (f. 1957) kan man nu læse den store, interessante og humorblandede samfundsroman "De er overalt". ... Alt dette er lettere komisk i al sit galopperende vanvid, men det er også skræmmende tilfældigt og vilkårligt, hvad disse russere bliver udsat for.

Lars Handesten, Kristeligt Dagblad, 4. juli 2009.

Rusland på verdenskortet

Det er en uhyre veloplagt og velskrevet romen, der er imponerende oversat af Tine Roesen. Det er en på samme tid klassisk og eksperimenterende roman, smækfyldt af psykologisk indsigt og filosofiske og eksistentielle dilemmaer med interessen for det russiske folk som omdrejningspunkt. Tonen er på en gang nøgtern, empatisk og gennemsyret af sort, russisk humor, der giver mindelser om den kultisk dyrkede Daniil Kharms fortællinger. Russiske forfattere er stadigvæk på banen, og man kan kun glæde sig til næste udgivelse i serien.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Berlingske Tidende, 15. juni 2009.

Fra det nye Rusland med kærlighed

Putins Rusland. Eller Medvedevs? Meget muligt, men Slapovskijs Rusland er i alle tilfælde morsommere. ... Det er ganske enkelt en spændende historie fyldt med små og store overraskelser, kriblende humor, menneskekundskab - og minsandten også medfølelse, selv med det dummeste svin. ... Tine Roesens fordanskning er ubesværet og stilsikker. Fornem, kort og godt! Designet er gennemført lækkert, og omslaget et pletskud.

Mette Dalsgaard, Weekendavisen, 29. maj 2009.

En politisk roman uden politikere

Det er et velfungerende greb, at romanen er skrevet helt i øjenhøjde: der er i romanen slet ikke et blik for større autoriteter, end dem, der optræder i den umiddelbare nærhed. Det er dér, magten udøves. Det er en bemærkelsesværdig spejlvending af det Rusland, man som oftest møder i nyhederne i form af præsidenter og premierministre. De er overalt, og alligevel ikke til stede.

Nikolai Thyssen, Information, 27. august 2009.

Moderne russisk folklore

Hvad danske læsere angår, vil de - ud over underholdningen - med romaner som denne få et repræsentativt indblik i russisk psyke og samfundsliv, herunder en klassisk russisk forfatterstemme. Men det er nu engang svært at være både repræsentativ og original. ...Alt i alt yderst anbefalelsesværdig for både sin høje underholdningsværdi, sit gode sprog og sin oplysning om Rusland indefra.

Maria Tetzlaff, Politiken, 25. juni 2009.

Underholdende samfundssatire fra Rusland

Slapovskijs roman er herlig, velskrevet og en fornem start på [Vandkunstens serie af ny russisk litteratur].

Karen-Margrethe Simonsen, Standart, 28. december 2009.

De er overalt

Det er en vidunderlig fortælling, og romanen må kandidere til at være dette års bedste. Slapovskijs roman er velturneret og både følsom og humoristisk. Sine steder minder den en hel del om Leopold Tyrmands ZLY - den onde mand. Roesen oversætter på livet løs, og teksten flyder let og intenst side efter side. Man må håbe denne serie er kommet for at blive; den synes allerede uundværlig.

Caspar Andreas Dyrehauge, KultuNaut.dk, 21. juni 2009. Læs hele anmeldelsen her.

Penge, magt og drømme i det nye Rusland

På fin og underholdende vis bliver læseren introduceret til det nye Ruslands hverdagsliv, hvor alt er i skred. Det gælder om at smede mens jernet er varmt og ikke altid skele til loven...

Bjarne Nielsen, Arbejderen, 29. juli 2009.

Lektørudtalelse

Første danske titel fra en stor, nutidig russisk forfatter, der skriver om menneskeskæbner i et bureaukratisk og tilfældigt system. Godt sprog, tankevækkende historie og interessant nyt forfatterskab.

Sanne Caft, Lektørudtalelse, uge 2009/31