Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Franz Kafka: Billeder fra hans liv » Pressen skrev

Pressen skrev

Kafka, kafka, kafka

... det er en dybt rørende og detaljeret måde at møde Franz Kafkas liv på, se hans familiemedlemmer, hans breve, hans tegninger, hans kolleger, hans venner, de kurbade han frekventerede, de gader og stræder han gik rundt i. ... Hvis man ikke har læst Kafka før, eller er gået i sort i forsøget på at læse hans store romaner - så udgør Wagenbachs billedbog et ualmindeligt effektivt middel til at blive suget godt og grundigt ind i Kafkas univers.

Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken, 20. juni 2009.

Kafka på Falster

Wagenbachs billedbog viser helt konkret og visuelt det rum, som Franz Kafka i de godt og vel 40 år, han levede, befandt sig i og selv skabte. Og den gør det med overbevisende overblik og indsigt. Den vertikale Kafka har fået sin horisontale dimension lagt ud til beskuelse af en kender af rang. Så bladr!

Niels Barfoed, Weekendavisen, 12. juni 2009

Fantastisk billedbiografi om Franz Kafka

... dybt fascinerende og et must for enhver, der er interesseret i den tjekkisk-jødiske forfatter. ...Wagenbachs billedbiografi giver et så mangfoldigt indblik i denne forfatters liv, at den simpelthen hører til i enhver seriøs bogreol. Måske er der endnu lidt længe til juleaften, men en mere perfekt gave for litteraturelskere end denne grandiose billedbiografi udkommer næppe i dette år.

Moritz Schramm, Kristeligt Dagblad, 30. maj 2009.

Den kompromisløse sandhedssøger

... en inspirerende og bevægende opdagelsesrejse i Kafkas liv og verden.

Claes Kastholm, forsiden af "Kultur & Debat" i Berlingske Tidende, 11. maj 2009.

Klogere på Kafka

Fra mest at forekomme sær, sky og "skæv" på de fleste træder en af de mest respekterede forfattere, tjekkiske Franz Kafka, pludselig frem i fuld figur som et (forholdsvis) almindeligt menneske, takket være tyske Klaus Wagenbachs aldeles fortræffelige billedbog. ... Det tager ikke mange sekunder at falde i svime over Wagenbachs imponerende billedsamling. Ikke nok med, at han må have ryddet, hvad der findes af fotoalbum hos Kafka og nærmeste familie og vennekreds - han har også god sans for at finde billeder, der emmer af stemning fra Kafkas tid. Hele vejen bliver man støttet af gedigen forklaringstekst af Wagenbach.

Ove Nørhave, Nordjykse Stiftstidende, 10. juni 2009.

Billeder fra et liv - og en tid

'Franz Kafka: Billeder fra hans liv' er et både vægtigt og væsentligt led i Forlaget Vandkunstens Kafka-udgivelser. Bogen er blevet kaldt en skatkiste - og det er en sandhed. Den giver både et indtryk af en stor forfatter samt hans tid og giver os forståelse for vor egen tid. Balancen mellem tekst og fotos er følt og fortæller i synergi. For alle, der holder af bøger og af at sidde med en dejlig bog i hånden, er det en oplagt bog både at ønske sig og give væk - hvis man kan vente til en sådan lejlighed.

Paul Hegedahl, Dknyt, 5. august 2009.

Franz Kafka: Billeder fra hans liv

Niveauerne er mange. Og bogen er derved en skatkiste. ... og her, i denne eksklusive udgivelse fra forlaget Vandkunsten bliver, der kildret både til ens lyst til at (gen)læse Kafkas egne værker – og at (gen)besøge Prag og ikke mindst kigge nærmere på den tid, der forsvandt med de store blodige krige, men som alligevel stadig spøger på godt og ondt i vor egen tid.

Troels Laursen, Kulturkapellet, 28. maj 2009.

Franz Kafka: Billeder fra hans liv

Et imponerende "familie-album" om Franz Kafka selv og hans familie. ...Et vidunderligt værk, som bør stå på ethvert bibliotek og i øvrigt i en flot indbunden og layoutmæssig udgave.

Henrik H. Pedersen, Lektørudtalelse, uge 2009/25