Forlaget Vandkunsten » Hvem? » Knud Holmboe

Knud Holmboe

KNUD HOLMBOE (1902-1931), journalist, interesserede sig allerede fra sin ungdom for religion og filosofi og blev uddannet som journalist og arbejdede på forskellige lokalblade. Som tyveårig konverterede han til katolicismen, men efter en rejse til Marokko stiftede han bekendtskab med islam og konverterede som en af de første danskere til religionen. Knud Holmboe forsvandt under mystiske omstændigheder i 1931 efter et besøg i den saudiske by Haql.

1902: Knud Valdemar Gylding Holmboe kommer til verden den 22. april i Horsens som søn af en købmand. Hans bror var den kendte komponist Vagn Holmboe.

1921: Tager ophold i et kloster i Luxembourg og bekender sig til katolicismen. Rejse til Marokko, hvor han for første gang stifter bekendtskab med islam. Uddanner sig til journalist.

1924: Udgiver sin første bog Between the Devil and the deep sea, hvor han beskriver sit møde med den danske prins Aage i Fremmedlegionen.

1925: Udgiver Digte på et lille forlag i Horsens. Rejser som korrespondent til Palæstina, Syrien og til Irak. Flygter til fods fra Basra og følges med en af de sidste kamelkaravaner til Teheran.

1927: Rejser i Balkan, hvor han fotograferer Mussolinis soldaters hængning af en systemkritisk præst i Albanien. Billedet bliver bragt i internationale aviser verden rundt. Kort ophold i Danmark som redaktør på aarhusiansk dagblad.

1928: Flytter til Marokko sammen med sin kone Nora og datteren Aisha (f. 1928, i dag Nete Holmboe).

1930: Foretager en rejse gennem Marokko, Tunesien og Libyen, som han beskriver i Ørkenen brænder.

1931: Ørkenen brænder oversættes til arabisk.

Begiver sig af sted på en pilgrimsrejse til Mekka. Bliver udsat for flere attentatforsøg i Amman i Jordan – formodentlig på foranledning af den italienske efterretningstjeneste. Forlader den jordanske havneby Aqaba på vej til den saudiske by Haql og forsvinder derefter sporløst.

Ørkenen brænder