Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Spoon River Antologien » Pressen skrev

Pressen skrev

Mesterlig poetisk klassiker
Og har man blot læst få sider af denne bog, forstår man også dens ry, for magen til gribende portrætdigte finder man få af. Til det raffinerede i kompositionen hører desuden, at de mange skæbner i det lille provinshul, hvor livet ofte har været goldt, grusomt og lidelsesfuldt, er flettet ind i hinanden.
Værket skal endelig prises for sit smagfulde bogudstyr fra Forlaget Vandkunsten og for illustrationerne af den svenske kunstner Leonard Forslund, der med sine Edvard Hopper-agtige fotomontager fra de sjælløse amerikanske forstæder er i forbilledlig samklang med Masters' klassiske tekster. Peter Stein Larsen, Kristeligt Dagblad, 11. april 2009.

De døde lever (seks ud af seks stjerner)
Netop karakteren af en by, den rejsende farer igennem, og hvis liv og mønstre forbliver en slags hemmelighed, kendetegner de illustrationer, som Leonard Forslund har skabt til den nye udgave af den amerikanske klassiker.
... en friskhed og enkel direkthed i digtenes sprog og ubesværet frie former som tilfører gravskrifterne en nærmest paradoksal vitalitet. Der er i hvert tilfælde ikke vokset sprogligt mos på Edgar Lee Masters gravsten fra for næsten hundrede år siden, og Ove Brusendorffs oversættelser fra 1935 klarer sig også stadigvæk fint. Der er virkelig livskraft i digtene om de døde fra Spoon River. Jørgen Johansen, Berlingske Tidende, 13. marts 2009.

Biblioteket anbefaler.
Med denne samling korte, poetiske gravskrifter skabte Edgar Lee Masters i 1915 en litterær sensation, der står lige så knivskarpt i dag. (...) Der er så meget liv i de dødes historie, og så meget historie i de dødes liv, at man lige så godt kunne sidde med 244 romaner i hånden. ...´Spoon River Antologien´ er gået over i historien som en stor amerikansk klassiker. Litteraturkonsulent Signe Pallisgaard (Gentofte Hovedbibliotek), Villabyerne, 23. februar 2010

Spoon River
Der er så meget liv i de dødes historie, at det er sand fornøjelse at læse. Så trods sine små hundrede år på bagen, så er det en livgivende tekst, og selvom oversættelsen er et ¾ århundrede år gammel, så er den knivskarp. Troels Laursen, Kulturkapellet, 23. februar 2009. Læs hele anmeldelsen her.

Uanset om man kender digtene i forvejen eller læser dem for første gang, bliver man grebet af dette fletværk af stemmer og skæbner der taler fra gravstenene på kirkegården i den fiktive by "Spoon River" i Illinois. Ud over at være et usædvanligt smukt stykke boghåndværk er det billedkunstneren Leonard Forslunds illustrationer der afgørende adskiller denne nye udgave fra tidligere. Jens Hjøllund, Lektørudtalelse, uge 16, 2009.