Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » At visne - lige glad. En bog om aldring og alderdom » Pressen skrev

Pressen skrev

En kritiker bliver gammel

Alt i alt beskriver Tage Voss ikke bare gamle menneskers liv i et socialt og medicinsk perspektiv, med humor og skarp realisme beskriver han også sin egen alderdom. Bogen anbefales til alle, der arbejder med gamle mennesker."

Birthe Bech-Jørgensen, Gerontologi, årgang 25, maj 2009, nr. 2.

At visne - lige glad.

Bogen kan varmt anbefales, ikke blot til lægestanden, men også alle andre. Den er fornøjeligt skrevet, fuld af data, og ganske befriet for den sædvanlige alderdomsromantik.

Anders Tuxen, Ugeskrift for Læger, 23. februar 2009.

En hvas gammel gubbe

Der er vitaminer i hans ord - gode at læse, både for gamle og unge; der er noget at forholde sig til og snakke om bagefter. For måske er det ikke så skidt, som det ser ud? Tage Voss er i hvert fald så herligt politisk ukorrekt, at man ler godt undervejs, selv om emnet er alvorligt nok.

Århus Stiftstidende, 20. december 2008

Ikke ældre, men gammel

Som læge skriver han klart og tydeligt om aldringens processer, hvad der sker i kroppen og hjernen. Som evig debattør kommer han med nogle opsange, som både samfund, slægt og de gamle selv kan lære meget af.

Else Cornelius, Berlingske Tidende, 5. december 2008.

Jeg vil sgu selv bestemme

Med bogen "At visne - lige glad" vil Tage Voss gerne overbevise os om, at vi lige så godt kan forsone os med, at vi skal dø, for flugten fra det uomgængelige gør os bare ængstelige.

Sonja Sabrinsky, Dagbladenes Bureau, 15. november 2008.

Visdom - ha!

At visne lige glad er en modsigelse ved dels at skildre alderdommen uden forskønnende omskrivning, dels at være skrevet af en 90-årig, som åbenbart er ganske klar i hovedet. Hvilket er et af bogens opmuntrende aspekter. ... Om Tage Voss' usminkede beretning fra den yderste aldersforpost skal betragtes som venlig eller uvenlig kynisme, beror nok på læserens mentale indretning. Denne anmelder sætter pris på direkte tale og derfor pris på bogen.

Bo Bjørnvig, Weekendavisen, 21. november 2008.

Tage Voss - stadig på banen

Tage Voss skriver stadig levende, engageret, provokerende.

Eigil Nielsen, Dagbladet Arbejderen, 29. november 2008.

90 år og stadig på tasterne

...en fin lille bog om aldring og alderdom.

Peter Foersom, Lolland-Falsters Folketidende, 6. december 2008.

Lektørudtalelse

For alle, der interesserer sig bredt for aldringens mange aspekter set i et samfundsperspektiv, og som har sans for Voss' samfundsrevsende stil.
Det er ikke en bog til trøst og opmuntring, som lægen, samfundsdebattøren og forfatteren Tage Voss leverer. Usentimentalt, barsk, nogle vi sige kynisk, præsenterer forfatteren i en causerende stil sin uforgribelige mening om mangt og meget relateret til aldringen. Han har ofte luftet sine markante og undertiden politisk ukorrekte meninger i kronikker og essays, og man må konstatere, at han som 90-årig ikke har mistet grebet om sin spidse pen. Han nøjes ikke med at beskrive aldringens fysiologi. Han minder os desuden om, at døden er en naturlig del af livet, selv om det moderne menneske har svært ved at forholde sig til den. Med ildhu harcellerer han bl.a. over det moderne, individalistiske og materialistiske samfund, der skaber rodløse og kulturfattige mennesker, og de mange selvbestaltede sundhedsguruer af alle slags, og han punkterer myten om den vise olding og om ældrebyrden.

Tage Voss' bog er et fornyende supplement til den eksisterende litteratur om aldring.

Jytte kjær Schou, Lektørudtalelse, uge 2008/50