Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tusmørkemesteren. Ti kapitler om Lorenz Frølich og hans tid » Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Forlaget Vandkunsten udsender nu Lotte Thranes storværk i to bind om guldalderkunstneren Lorenz Frølich.

Tusmørkemesteren. 10 kapitler om Lorenz Frølich og hans tid handler om guldalderkunstneren Lorenz Frølichs (1820-1908) mangefacetterede liv og værk. Bogen er en moderne kunstnerbiografi, der, ret usædvanligt, går både kunsthistorisk, litteratur- og kulturhistorisk til værks.

Lotte Thranes ønske med bogen er at ny-indskrive Frølich i dansk og europæisk kunsthistorie. Frølichs værk – dvs. ikke kun hans visuelle kunst, men også hans selvbiografiske og kritiske forfatterskab, samt hans breve – ses og læses som en helhed. Forfatteren kalder det ”Gesamtkunstwerk”.

Lotte Thrane har fået adgang til papirer, breve og mange hidtil ukendte værker. Bogens knap 400 illustra-
tioner viser ukendte sider af Frølich, som peger på hans forbindelse fremad til malerkunstens moderne gennembrud og til symbolismen.

Bogen er en kombination af kulturhistorisk beretning om det nationale og det nordiske som historisk fænomen i billedkunst og en biografi om mennesket og kunstneren Lorenz Frølich.

Lotte Thrane er lic.phil. og ekstern lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Hun har bl.a. redigeret tidsskriftet HUG og været programmedarbejder på Danmarks Radio. Desuden har hun skrevet og bidraget til en række bøger og tidsskrifter om kunst- og kulturhistoriske emner.