Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Ali og Nino

Ali og Nino

Kurban Said: Ali og Nino. Udgivet oktober 2008. 1. udgave. 1. oplag. 250 sider. Hæftet. 129,95 kr. ISBN 978-87-7695-094-1.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Jørgen Herman Monrad og Judyta Preis.

Udsolgt

Ali og Nino er en historie om kærligheden mellem en islamisk fyrstesøn og en kristen georgisk pige. Den foregår i Baku på bredden af Det Kaspiske Hav mellem Asien og Europa. Tiden er årene før og under den russiske revolution.

Oversat af Jørgen Herman Monrad og Judyta Preis. Tilrettelagt af Allan Daastrup og Trine Rask.

Ali & Nino har det stof, en episk roman er gjort af , og den har en fortæller, som møder tilværelsens udfordringer i øjenhøjde. Jeg havde såmænd glemt, at sådanne romaner og sådanne mennesker findes. Weekendavisen.

Smuk dansk udgave af medrivende klassiker. .. gør os klogere på det Kaukasus, som også i vore dage er en kompliceret og omstridt region. Information.

Verdens smukkeste pige
En succesroman fra Aserbaidsjan er ikke hverdag hos danske boghandlere... En romantisk historie om Ali fra en muslimsk aristokratfamilie, der elsker verdens smukkeste pige, Nino fra det kristne Georgien. En roman om skandaler, blodfejder, svigt, drab - og den store kærlighed. Fyns Stiftstidende, 6. oktober 2008.

”Denne bog er en genistreg.” The Spectator

”Denne vidunderlige roman – dejligt komponeret, vital og overbevisende, en kærlighedshistorie der på en gang er eksotisk og velkendt – er et levende bevis på at kunsten er evig og kan overleve alt … Ali og Ninos største fortrin er en gallaopvisning i passioneret etnografi, af livet, som det leves på et bestemt sted. I denne forstand ligner Ali og Nino blandt andre Madame Bovary, Moby Dick, Huckleberry Finn, Don Quixote og Ulysses, romaner så fyldt af information, at de synes at definere hele folk – fulde af traditioner og ejendommeligheder og gennemtrængt af en kraftfuld sans for stedet. Disse ambitiøse fortællinger har alt, hvad der skal til for at forstå deres tid og deres kultur.” Paul Theroux

Ali og Nino er en verdensomspændende succes. Den er nu udkommet på 30 sprog