Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tegneren Ib Andersen » Pressen skrev

Pressen skrev

Gode bøger

Den glimrende kollektivt redigerede (...) Tegneren Ib Andersen fylder virkelig et hul i de danske kunstudgivelser ... Derpå er det en sand fryd bare at sidde og suges ind af billederindringer ...

Carl Nørrested, North - Art Magazine, nr. 106.

Tegneren Ib Andersen

Magnifik bok om en lysande dansk tecknare.
Det som framför allt slår betraktaren är att han kan teckna allt. Hans begåvning och skicklighet tycks inte känna några gränser. Det är svårt att titta sig mätt på alla dessa bilder som ofta ackompanjeras av faktarika bildtexter som ytterligere fördjupar tidsskildringen.

Dick Schyberg, Tecknaren, nr. 6, 2008.

Rundt om Ib Andersen

Det er en gave til hele det danske folk, at alt væsentligt af denne skarptseende og nøgternt-venlige billedmager nu er samlet i en særledes smukt tilrettelagt bog.

Christian Kaaber, BogMagasinet,, november 2008.

Imponerende værk

Bogværket om Ib Andersen er generøst. Ikke alene i sit udstyr men også gennem teksterne, der både er læselige og læsværdige og behandler alle aspekter af Ib Andersens produktion. (...) Ib Andersen søgte den detaljerede beskrivelse, glæden ved iagttagelsen og gengivelsen af naturen. Træerne, hegnet, buskene, dyrene, guldalderagtige landskaber. Han tegnede det, han syntes var relevant at tegne. Meget mere burde man ikke kunne forlange af en kunstner.

Torben Weirup, Berlingske Tidende, 25. maj 2008. Læs hele anmeldelsen her.

Pragtværk

Bag pengesedlernes firben, egern og karusse stod tegneren Ib Andersen - den samme, som kunne tegne et dansk landskab, så man kunne høre lærken synge eller lugte et regnvejr på vej. ... et pragtværk, der langtfra ukritisk afspejler og bevarer alle aspekter af Ib Andersens virke og sammensatte person.

Søren Vinterberg, Politiken, 14. maj 2008.

"Nå, var det ham!", tænker man gang på gang

mens man bladrer i det nye pragtværk om tegneren Ib Andersen ... Her er god læsning og billedkiggeri til mange lyse sommerdage. Det er en fin idé at lægge opgaven med at portrættere en kunstners liv og værk i hænderne, ikke bare på én, men flere forfattere ... De gør det fortrinligt allesammen ... Med deres mosaik skildrer forfatterne et talent, som rummer forbløffende og spændende modsætninger ... en påmindelse om den kunstneriske rigdom og autenticitet, den danske offentlighed går glip af, hvis vi lader tegning som disciplin forsvinde helt ud af billedkunsten.

Kirsten Boas, Kristeligt Dagblad, 17. maj 2008.

Tegningen og mesteren må ikke gå i glemmebogen

Ib Andersen, som mange kender uden at kende ham, skildres i fornemt bogværk, der viser hans alsidighed. (...) Her beskrives med mange personlige og faglige artikler, hvor meget Ib Andersen (1907-1969) og hans kunst betød for de, der nåede at lære ham at kende - men også for alle os andre.

Marianne Koch, Fyens Stiftstidende, 19. maj 2008. Læs mere her.

Andersens verden

En grundig og samtidig sprudlende bog - der er krydret med gavmild hånd med hans fantastiske illustrationer. Henrik Sejerkilde

Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Randers Amtsavis, 28. juni 2008.

En varitabel mosaik af Ib Andersens arbejder

Bogen belyser en spændende multikunstners liv og produktion ... en smuk hyldest til manden og dennes virke - køb den, læs den, nyd den!

Robert Johannes Rasmussen, KultuNaut, 13. maj 2008 - læs hele anmeldelsen her.

Ny bog om tegneren Ib Andersen

Ib Andersen er i dag interessant af mange grunde: Selvfølgelig på grund af hans mange fremragende arbejder. Men også fordi han kom til at repræsentere flere væsentlige sider af det tyvende århunderede.

Ugenyt, Fredensborg-Humlebæk og Karlebo, 10. juni 2008.

Tegneren Ib Andersen er kendt for sine smukke plakater, der bliver genoptrykt gang på gang - og for hans detaljerede motiver på de danske pengesedler. Nu udkommer en bog, der med sine 600 billeder fortæller historien om en af Danmarks mest produktive tegnere. TV2-Lorry, 10. maj 2008

- se hele indslaget om Ib Andersen (05:14) her.