Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » The Club » Pressemeddelse

Pressemeddelse

The Club – et møde mellem kunstnere i et polsk hus

Boglancering af The Club på OVERGADEN fredag den 7. marts 2008 kl. 16 – 18

Forlaget Vandkunsten udgiver The Club, en bog om et kunstprojekt i et gammelt polsk klubhus. Bag kunstprojektet står billedkunstnerne Jan Håfström fra Sverige og Cai Ulrich von Platen fra Danmark.

I billeder og ord følger man deres kunstneriske samarbejde i et tomt hus i et fremmed land. Bogens kerne er de intense fotografier af huset og af kunstnernes indgreb. Fotografen er Torben Eskerod.

Fra klubhus til kunstprojekt
I den lille polske by Podkowa Lesna, cirka fyrre kilometer vest for Warszawa, ligger huset. Oprindelig blev det bygget som et klubhus for et velhavende societet, der i 1920erne flyttede på landet om sommeren. Under opstanden i Warszawa i 1944 blev huset omdannet til hospital for flygtninge. Efter krigen blev det til skole og internat, for til sidst, i 1992, at blive tømt og lukket.
I 12 år lå huset i stilhed – overladt til uundgåeligt forfald og kun tilset af en enlig vagtmand, der indrettede sig i et lille rum med det mest nødvendige: en seng, et fjernsyn og et rummeligt askebæger.

I samarbejde med Ujazdowski, Polens museum for moderne kunst, og dets kurator Gzregorz Borkowski fik Jan Håfström og Cai Ulrich von Platen adgang til det forladte hus i 2004. Ved kunstneriske tilføjelser og sporadiske renoveringer omdannede de bygningen til én stor installation, bestående af i alt 16 ”stationer”, der hver især gik i dialog med rummenes karakter og historie.

Huset blev velbesøgt som anneksudstilling til Ujazdowski med titlen The Club. Udstillingen blev efterfølgende et væsentligt incitament til, at bygningen i dag er restaureret og omdannet til kulturhus.

Udgivelsesreception på Overgaden
Overgaden neden vandet 17, 1414 Kbh. K fredag den 7. marts kl. 16 – 18. Her fortæller den svenske billedkunstner Jan Håfström om rejsen til huset i Polen.

Med venlig hilsen
Marie Starup
Forlaget Vandkunsten

Pressekontakt
For yderligere information kontakt kunstformidler Marie Büchert. Tlf. 50 51 29 55 eller e-mail: marie@mariebuchert.dk.
Forlaget Vandkunsten kan kontaktes på 32 97 14 74 eller e-mail: marie@forlagetvandkunsten.dk

Cai-Ulrich von Platen og Jan Håfström: The Club. Forlaget Vandkunsten. 1. udgave. 1. oplag. 76 sider. Spiralryg. 150 kr. ISBN 978-87-7695-064-4.

Se billeder fra bogen på: http://www.torbeneskerod.dk/theclub
- billederne kan downloades via:
http://www.torbeneskerod.dk/theclub-web.zip (til web)
http://www.torbeneskerod.dk/theclub print.zip (til tryk 125 MB)