Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Horton og Støvfolket » Pressen skrev

Pressen skrev

Den fintfølende elefant

"Så er den her endelig på dansk! Den amerikanske billedbogsklassiker fra 1954 om elefanten Horton ... en dejlig fortælling på rim for de mindste med et klart budskab om retten til at blive hørt. Men bogen fodrer også fantasien på filosofisk vis ... Jacob Andersens gendigtning til dansk er poetisk og herligt Halfdan Rasmussensk."

Elise Waagepetersen, Bogmagasinet, maj/juni 2008.

Poetisk energi

"Det er en bog, der tigger om at bliver læst højt - man kan slet ikke lade være! Så her er et godt eksempel på en historie, der skaber poetisk energi Så kan man vist ikke ønske sig mere."

Damian Arguimbau, Weekendavisen, 19. marts 2008.

Dr. Seuss' eventyrlige børne- og voksenhistorie

"Der er tale om en historie som alle gode mennesker bør lade indgå i deres børns opdragelse. Ikke i en belærende forstand, men mere som en fornøjelig omgang aften- eller godnatlæsning ... Bogen gør det blot med sin gode historie, sin stemningfulde streg og sit eviggyldige budskab om at holde sindet åbent og hjælpe hvor man kan."

Thomas Pedersen, KultuNaut.dk.

Problemer med fantasien? Så ring til Dr. Seuss

"Poet, propagandist og pædagog. Amerikanernes mest elskede børnebogsforfatter tegnede og skrev som en syret Jørgen Clevin i uniform.(...) Ikke mindre end 16 af de 44 Dr. Seusss-børnebøger figurerer på alle tiders Top 100 over amerikanske børnebøger. (...) Så i USA er Dr. Seuss en institution, der på vores breddegrader ville svarer til, at Jørgen Clevin og Thorbjørn Egner havde slået kludene sammen."

Kim Skotte, Politiken, 15. marts 2008.

Budskabet om tolerance er uopslideligt

"Historierne om Horton er den amerikanske drøm om godhed genfortalt for de mindste i rullende rim. (...) Horton er ikke pastel og pussenusse. Den gamle doktor er en del af den nye måde at henvende sig til børn på, som efter Anden Verdenskrig også gav os en Pippi Langstrømpe, lilleskolerne og en abe, der hedder Osvald."

Steffen Larsen, Politiken, 15. marts 2008.

Filosofi for børn

"Der findes bøger for børn og bøger for voksne og ind i mellem et sted findes der bøger for unge. Og så findes der bøger og fortællinger, der på en eller anden måde slipper af sted med at være for alle - en voksenfortælling, forklædt som en børnebog eller omvendt. (...) Tilsvarende er det med børnebogen 'Horton og støvfolket hvem', der blev skrevet i 1954 af amerikaneren Dr. Seuss. Umiddelbart er det en historie om en småskør og halv-enfoldig elefant, der hører lyde fra et lille støvfnug som svæver forbi elefantens store ører. (...) Der er altså talrige udbytterige måder at læse 'Horton og støvfolket hvem'. Og det hele afleveres så letforståeligt og ligetil, at budskabet ikke kan undgå at fise direkte ind hos både børn og voksne. Det er i sig selv en lille genistreg ..."

Per Juul Carlsen, Filmland - læs mere her.

Det store i det små

"Dr. Seuss er en af de mest populære børnebogsforfattere i USA ... Jacob Andersens sprudlende gendigtning ... Bogen er en slags "Jakob og Joakim" møder "Halfdans ABC", altså en kombination af Jørgen Clevin og Halfdan Rasmussen, og det er sjovt at se, hvordan filmmagerne har fået lavet en filmfortælling ud af en illustreret bog på 30 opslag og godt 200 verselinjer."

Palle Schantz Lauridsen, Kristeligt Dagblad, 14. marts 2008.

Theodor Seuss Geisel (1904-91) skrev under navnet Dr. Seuss en række banebrydende højtlæsningsbøger ... Jacob Andersens frie og mundrette oversættelse. Bo Green Jensen, Weekendavisen, 14. marts 2008.

Stærk anbefalelsesværdig bog

"Jeg blev positivt overrasket over denne computeranimerede udgave af den amerikanske børnebogsforfatter Dr. Seuss' historie om Horton og Støvfolket Hvem. Jeg havde forinden læst bogen de finurlige vers, der er brugt som afsæt for en fantasifuld, morsom og opbyggelig fortælling om, at selv de mindste væsener er meget værd, og at de store og stærke skal passe på de små og svage. (...) Forlaget Vandkunsten har for nylig genudgivet Dr. Seuss' stærkt anbefalelsesværdige bog i dansk oversættelse."

Christian Monggaard, Information , 14. marts 2008.

Det amerikanske børnelitteraturfænomen

"Dr. Seuss står som sin danske pendant Halfdan Rasmussen stensikkert på ethvert børneværelse "over there". I Danmark har hans finurlige rim, skægge figurer og barnlige iagttagelser ikke været tilgængelige før, men det rådes der bod på ..."

Katrine Sommer Boysen, Jyllandsposten, 14. marts 2008.

Lektørudtalelse

"Det er en sjov og spændende historie om venskabhjælpsomhed og om at passe på alt levende. Andersen har gendigtet versene humoristisk og nutidigt med samme tone som i de amerikanske rim. Seuss' karakteristiske tegninger er enkle, finurlige og udtryksfulde. (...) Seuss kan sammenlignes med danske forfatterskaber som Halfdan Rasmussen, Ib Spang Olsen og Egon Mathiesen."

Pia Boisen Michelsen, Lektørudtalelse, februar 2008.

Råb, lille mand!

"En historie, der vil fryde familiens mindste mennesker ... Teksten er skrevet i muntre, mundrette rim (godt oversat af Jacob Andersen), og Seuss' egne humoristiske stregtegninger er et fund i deres enkelhed og omsorg for detaljerne. Forlaget fortæller, at billedbogen er den første i en række børnebogsklassikere. Har de samme kvaliteter som denne, er de mere end velkomne!"

Kari Sønsthagen, Berlingske Tidende, 5. januar 2008.

Amerikansk børneklassiker er nu udkommet på dansk

"Han har skrevet over 40 børnebøger, solgt over 200 millioner eksemplarer på verdensplan og er blevet oversat til 15 sprog. Nu er en af den afdøde amerikanske børnebogsforfatter Dr. Seuss' mest berømte bøger, 'Horton og Støvfolket', udkommet på dansk."

Pernille Pang, 24timer, 22. november 2007

Blandt ugens 3 varme: Horton og Støvfolket

"En eventyrlig klassiker fra den legendariske, amerikanske børnebogsforfatter."


24timer, 29. november 2007