Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Af begær efter viden: Orientalisterne og deres fjender » Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

16. november 2007

Robert Irwins bog ”Af begær efter viden. Orientalisterne og deres fjender” vakte stor opstandelse da den for kort tid siden udkom i England. Nu udsendes bogen på dansk af Forlaget Vandkunsten som et passioneret forsvar for orientalistikken, dvs. den videnskabelige beskæftigelse med Mellemøstens kultur, religion, sprog og historie.

Irwin fremstiller mellemøstforskningens historie fra det antikke Grækenland til vore dage. Også den store danske tradition for forskning i orienten har sin plads i Irwins bog.

Mange vestlige mellemøstforskere er blevet beskyldt for imperialisme, kolonialisme og for at forvride historien i Vestens favør. Irwin genopliver i sin bog en række forfatterskaber, der i en periode har været afskrevet, og går således imod en antiimperialistisk forskningstradition, hvis kendteste stemme var den amerikansk-palæstinensiske kulturkritiker Edward Said.

Irwins bog er ualmindelig veloplagt og demonstrerer derved, hvor brillant original forskning kan formuleres. Med sin brede diskussion af orientalistikkens mange skoler og traditioner bidrager bogen til at højne niveauet i en ofte meget polariseret debat, og dens udogmatiske budskab om forskningens nødvendighed falder som kølig regn på debatten om islam og Mellemøsten.

Bogen udkommer den 22. november. Vi håber, at I vil anmelde den.

Venlig hilsen

Søren Møller Christensen

Robert Irwin: Af begær efter viden: Orientalisterne og deres fjender. Oversat af Claus Bech. Forlaget Vandkunsten. 1. udgave. 1. oplag. 408 sider. Hæftet. 349 kr. ISBN 978-87-7695-023-1