Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Richard Wagners Lohengrin » Pressen skrev

Pressen skrev

En helt usædvanlig bedrift

... imponerende oversættelser af Wagners tekster, der indfanger både stil og stemning. Er man til Wagner, er der ingen grund til tøven - bøgerne må på hylden. En stor tak til Henrik Nebelong for indsatsen, og en tilsvarende tak til forlaget for de indbydende udgivelser.

Dansk Musik Tidsskrift, nr. 3, december 2007.

Fremragende introduktion og gendigtning

Bogen er en aldeles fremragende introduktion til Wagners opera, som for mange vil berige beskæftigelsen med dette store sceneværk fra 1845-48. (...) henvender sig til alle, der beskæftiger sig med Wagner uanset baggrund.

Torben Wendelboe, DBC, Lektørudtalelse.

Litteratur for Wagner-fans

Det er forfatteren og juristen Henrik Nebelong, der har oversat liberettoerne i Wagners operaer, hvilket i sig selv er en imponerende bedrift. Som tillæg får man desuden en kortfattet indledning til de enkelte værker, hvor hver enkelt opera bliver belyst fra forskellige vinkler, samt en kort indføring i en række af Wagners ledemotiver. (...) Der er ikke tale om ny viden i forhold til Wagners operaer, men ved at se på værkerne fra flere sider får man et glimrende overblik.

Nikolaj Skinhøj, Klassisk, november 2007.

Det er en bedrift at oversætte Wagners musikdramaer

Henrik Nebelong har arbejdet med Wagner-oversættelser i et kvart århundrede og kan nu på imponerende vis udsende de sidste tre bind.

John Christiansen, Jyllands-Posten, den 27. september 2007.

Wagner-oversættelse tilendebragt

Et mammutarbejde er ført til ende og Ringen er sluttet: Henrik Nebelongs oversættelse af 10 store Wagner-operaer er gennemført efter 25 års indsats. Mød Henrik Nebelong i OperaNyt og hør om arbejdet, der nu har nået sin kulmination.

Karin Fich, DR P2 , 1. september 2007. Læs mere og hør indslaget her.

Danske Wagner-oversættelser

Juristen og Wagnerkenderen Henrik Nebelong har netop udgivet sine oversættelser af Wagners ’Lohengrin’, ’Tristan og Isolde’ og ’Den flyvende Hollænder’ på Forlaget Vandkunsten. Udgivelserne indeholder desuden en værkintroduktion og en gennemgang af operaernes musikalske materiale med nodeeksempler. Der er tale om korte bøger, som dog giver en kyndig og kritisk indføring i Wagners univers.

Klassisk, 21. august 2007.