Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Horton og Støvfolket

Horton og Støvfolket

Dr. Seuss: 01. udgave. 01. oplag. 64 sider. Indbundet. 149 kr. ISBN 978-87-7695-051-4.

Oversat af Jacob Andersen.

Udsolgt

En fortælling for de små om den ihærdige elefant Hortons hyr med at redde støvfolk. Netop nu aktuel som anmelderrost animationsfilm. Kan ses i biograferne landet over.

Da Horton hører en lyd, så svag som en sommerfugls nys, sætter han alt ind på at hjælpe støvfolket ”Hvem” og sikre deres liv i Hvemby.

Horton latterliggøres af junglens dyr, fordi han er den eneste, der kan høre ”mikroput-puslingerne”, og både Horton og de bittesmå hvemmer må gå grueligt meget igennem, før Hvembyen igen er et sikkert sted.

Bogen er skrevet og tegnet af den legendariske Dr. Seuss, der har skrevet over 40 børnebøger.

De finurlige og sjove rim er opfindsomt gendigtet på dansk af Jacob Andersen. Hør selv:

”Men se, just mens han talte med hvembyens støv-kræ,
sprang Spidsballe-brødrene ned fra et løvtræ
på ryggen af Horton og aberne råbte:
”Du taler til ingen! Vær venlig og stop’ det!
De talende støvfnug er kun i din hjerne.
Vi støver den af – ganske gratis og gerne.”

Filmen "Horton og Støvfolket Hvem!" har premiere i biograferne landet over nu til påske. Det er folkene bag Ice Age-filmene som har skabt animationsfilmen og brygget videre på bogens fantasifulde univers med Hvembyen og junglens dyr. Den danske version følger Jacob Andersens oversættelse, og bag de danske stemmer er blandt andet Jens Jacob Tychsen, Søs Egelind og Troels Lyby. Jim Carrey lægger stemme til Horton i den amerikanske originalversion. Filmen kan ses i de danske biografer fra 14. marts 2008. Se mere her.