Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Af begær efter viden: Orientalisterne og deres fjender

Af begær efter viden: Orientalisterne og deres fjender

Robert Irwin: Af begær efter viden: Orientalisterne og deres fjender. Udgivet november 2007. 01. udgave. 01. oplag. 408 sider. Hæftet. 349 kr. ISBN 978-87-7695-023-1.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Claus Bech.

Udsolgt

Robert Irwins bog ”Af begær efter viden. Orientalisterne og deres fjender" er på samme tid mellemøstforskningens historie, og et passioneret forsvar for orientalistikken, dvs. den videnskabelige beskæftigelse med Orienten.

Orientalisterne blev fra 1960erne og frem beskyldt for imperialisme, kolonialisme og for at forvride historien. Irwin genopliver i sin bog en række forfatterskaber, der i en periode har været afskrevet, og går således imod en antiimperialistisk forskningstradition, hvis kendteste stemme var den amerikansk-palæstinensiske kulturkritiker Edward Said.

Irwin gennemgår orientalistikkens historie fra det gamle Grækenland til vore dage med hovedvægt på den tyske, den franske og den angelsaxiske forskning. Men også den danske tradition for forskning i orienten har sin plads i Irwins bog.

Irwins bog er medrivende skrevet og er dermed selv en demonstration af, hvor flot original forskning kan formuleres. Med sin brede diskussion af orientalistikkens mange skoler og traditioner bidrager bogen til at højne niveauet i en ofte meget polariseret debat, og dens udogmatiske budskab om forskningens nødvendighed falder som kølig regn på debatten om islam og Mellemøsten.