Forlaget Vandkunsten » Hvem? » Jørgen Dragsdahl

Jørgen Dragsdahl

Jørgen Dragsdahl (f. 1949) er journalist med fokus på amerikansk sikkerhedspolitik ved blandt andet Danmarks Radio (Orientering), Hjemmeværnsbladet, CS-bladet fra Centralforeningen for Stampersonel og dagbladet Information. Korrespondent gennem mange år i USA, Polen og Estland.

Fra slutningen af halvfjerdserne og ti år frem fik han som sikkerhedspolitisk medarbejder ved dagbladet Information stor indflydelse på den danske sikkerhedspolitiske debat. Hans artikler var medvirkende til periodens nybrud i socialdemokratiets sikkerhedspolitik efter 1979 - en udvikling, der foregreb sammenbruddet i den Kolde Krigs fastlåste opfattelser.

I 1992 beskyldte Ekstra Bladets journalister Jakob Andersen og Vladimir Pimonov i en artikelserie Dragsdahl for at have været sovjetisk agent. Dragsdahl anlagde sag mod avisen, som blev tvunget til at trække sine påstande tilbage og betale erstatning, hvorefter de to journalister forlod bladet.

I januar 2007 gentog historikeren Bent Jensen Ekstra Bladets påstande, som han selv oprindelig havde fejret fremkomsten af i en jublende krigsdans i en kronik i dagbladet Politiken.

Dragsdahls hjemmeside

En introduktion til Hadith

Gensyn med den Kolde Krig