Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Man tager en alligator - eller en leguan af passende størrelse » Pressen skrev

Pressen skrev

En kobra i gryden

"Bogens overordnede kvalitet består i de mange veldrejede beretninger, der kæder opskrifterne sammen og gør helheden til en herlig læse-kogebog om klodens myldrende (ja, undertiden kriblende) gastronomiske mangfoldighed."

Christian Kaaber, Bogmagasinet , marts 2007.

Denne kogebog er HELT anderledes end alle andre!

"En fantastisk gave til din rejseglade veninde eller manden, der har alt."

Anneline Højrup, Q, 26. februar 2007.

Mandelgaver til alle

"Her er omsider gaven, der vil få kosmopolitten til at spærre øjnenen op. En kogebog om alt det, man faktisk spiser rundt om i verden (og om noget af det, man vistnok ikke spiser nogetsteds. Kurt-Nielsen har rejst og spist langt borte fra alfarvej, og han skriver om kinesisk taghare (pas på katten), stegte silkelarvepupper (pas på ikke at udrydde alle slipsets ophavsdyr), spæksyltede sælluffer (pas på tiden; de skal have mindst to uger i jorden) og norsk ludfisk ... Hund er naturligvis også med, og der er flere opskrifter på bjørn ... God læsning for stærke maver er det under alle omstændigheder."

Anne Knudsen, Weekendavisen, 8. december 2006.

Dette er den morsomste kogebog

"...jeg har læst, og en lille perle for nysgerrige, rejseglade læsere med humoristisk sans."

Birgit Sloth, DBCs Lektørudtalelse.

Reptilgryde

"Man tager en Alligator.." pirrer den samme nysgerrighed, som nogle oplever, når de kører forbi er færdselsuheld: Man skal lige se, hvad der sker. ... Der er ikke meget bøf med løg over delikatesserne i bogen. Tag blot opskrifterne på bisamrotte med løg eller souris á la creme, der er en lille efterårsret i tapasafdelingen med blandt andet to fede markmus, bacon og pernod."

Thomas Nielsen, Urban, 23. november 2006

Anderledes

"Formentlig verdens mest overflødige kogebog. Sjov og velskrevet."

Vendelbo Posten, 8. november 2006

Klapperslange med kartoffelmos

"Rejsekogebogen er ment som inspiration til rejselystne, men hører hjemme i raritetskammeret. Hvem tilbereder "abehjerne i kokosmælk", "hajkebab" eller klapperslangebøffer - de skal såmænd bare være friske, skæres i store stykker, som saltes, vendes i mel og lægges i varm fritureolie. Klapperslangebøfferne er færdige når de er gyldne - de serveres med kartoffelmos. Tonen er munter og er selvfølgelig mere en rejsebeskrivelse end én man kan bruge i sit køkken. Og dog - drinks-afsnittet behøver man ikke være specielt eksotisk for at finde rundt i."

Chap, Fyens Stiftstidende, 9. december 2006.

Du er, hvad du spiser!

"Denne skæve kogebog i mandelgavestørrelse vil, hvis den bliver fulgt, forvandle familien om (jule)bordet... de har moret sig på det dybt seriøse forlag Vandkunsten med tilrettelæggelsen af "Man tager en Alligator eller en leguan af passende størrelse " ... Jesper kurt-Nielsen trækker læseren rundt i sit muntre køkken med tungen i kinden. ... Må jeg anbefale Kurt-Nielsens stilfuldt anrettede kulinariske raritetskabinet. Bon appetit!"

Hjalte Tin, Politiken, 25. november 2006

Girafhjerter i flødesovs

"- egern med cornflakes, reptilgryde eller vandmand i diakonsalat. Der er ingen grænser for, hvad man kan spise - og endda med nydelse, mener Jesper Kurt-Nielsen...visse af ingredienserne skulle være til at skaffe i den danske natur. For eksempel græshopper eller kakerlakker, hvor sidstnævnte kan blive til en god gang kakerlak i karamelsovs. Her kan man med en håndfuld kakerlakker, skalotteløg, en kvart kop fiskesovs og en tredjedel kop rørsukker og en smule peber lave en sød og velsmagende snack.(...) Også vandmænd kan ende i en skøn salat med kinaradiser, muslinger og lidt sherry og gøre det ud for en let lille sommerret med et koldt glas hvidvin til."

Katinka Agger & Nana Askov, MetroXpress Aften, 1. november 2006.

Desuden anmeldt i:

Bo Bedre

Alt for Damerne

Rejsemagasinet Vagabond

Berlingske Tidende

Midtjyllands Avis

Kalundborg Folkeblad

Holbæk Amts Venstreblad

Dagbladet Køge

Dato (København)

Nordjydske Stiftstidende

Jydske Vestkysten

Viborg Stifts Folkeblad

Ringkjøbing Amts Dagblad

Thisted Dagblad

Ekstra Bladet