Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Uden sted. Erindringer

Uden sted. Erindringer

Edward Said: Uden sted. Erindringer. Udgivet januar 2006. 1. udgave. 1. oplag. 388 sider. Hæftet. 299 kr. ISBN 87-91393-67-1.

Tilrettelagt af Anne Rohweder, oversat af Claus Bech.

Køb

Oversat af Claus Bech efter Out of Place. Tilrettelagt af Anne Rohweder.

Uden sted er den store amerikansk-palæstinensiske litterat og kulturkritikers drømmeagtige erindringer om en barndom og ungdom uden for tid og sted, skrevet medens han mange år senere langsomt døde af kræft.

Edward Said blev født i en velhavende palæstinensisk familie med hjemsted i Kairo og ferier i Palæstina og Libanon, og han voksede op i en tid med store omvæltninger i Mellemøsten.

Ved sin død i 2003 var han palæstinensernes mest kendte talsmand i Vesten. Blandt hans bøger om politik er ”Orientalism” måske den mest indflydelsesrige, men fra sin lærestol på Columbia University skrev han også en lang række andre, især om musik og litteratur.

Erindringsbogen bringer glimt af en verden, som ikke eksisterer mere, men også kun glimt, for der var ingen politik og ingen ydre begivenheder i barnet Edwards verden, som var helt tæt koncentreret om det nære og med den dominerende og tvetydige mor som centrum.