Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » P. S. Krøyer: Hip, Hip, Hurra!

P. S. Krøyer: Hip, Hip, Hurra!

Elisabeth Fabritius: P. S. Krøyer: Hip, Hip, Hurra!. Udgivet januar 2005. 1. udgave. 1. oplag. 88 sider. indbundet. 149 kr. ISBN 87-91393-84-1.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Køb

Tilrettelagt af Carl-H. K.Zakrisson.

Hip, Hip, Hurra! fra 1888 af Skagensmalerne, der holder gilde, er et af P.S. Krøyers mest kendte og elskede billeder. Berlingske Tidendes læsere kårede det i 2005 som det mest populære i dansk malerkunst.

Idéen fik Krøyer ved et tilfælde under en frokost i Michael og Anna Anchers have i eftersommeren 1884, og allerede næste dag begyndte han at male. Men der gik helt til sommeren 1888, før billedet endelig kunne gøres færdigt, og da var det ikke længere noget spontant øjebliksbillede.

Køberen var grosserer Pontus Fürstenberg i Göteborg, og med hans store samling kom det i 1902 til Göteborgs Konstmuseum.

Elisabeth Fabritius fra museet Michael og Anna Anchers Hus i Skagen fortæller den spændende tilblivelseshistorie og giver en ny tolkning af motivet. Det er ikke blot billedet af en tilfældig fest, men et venskabs- og broderskabsbillede, der præsenterer Skagensmalerne som tidens sejrende modernister.