Forlaget Vandkunsten » Om forlaget

Om forlaget

"Og nu denne Lyst til at lege med det Alvorlige og Hellige, denne letsindige Hoppen for dog at kunne sige Noget, hvortil skal den vel lede? Din Reise kommer dog aldrig til at høre til Himmel eller Helved, men evig og altid til Amager!" H.C.Andersen, Fodreise fra Holmens Kanal til Østpynten af Amager ...

Forlaget Vandkunsten udgiver bøger, som vi selv synes er sjove eller interessante at læse - og helst begge dele! Det kan til gengæld også være næsten alt.

Carsten Niebuhr Biblioteket er en serie alment tilgængelige men højt kvalificerede bøger om islamisk kultur, religion og samfundsforhold, som forlaget udgav mellem 2003 og 2016 for C.L.Davids Fond og Samling og Carsten Niebuhr Afdelingen på Københavns Universitet. Bøger i serien kan købes enkeltvis i boghandelen eller i abonnement fra forlaget. Serien startede med Carsten Niebuhrs Rejsebeskrivelse fra Arabien og andre omkringliggende lande, og den sluttede efter 28 bind med Anne Haslund Hansens bog, Niebuhrs Museum.

Et andet tyngdepunkt er bøger om musik, bl.a. Henrik Nebelongs roste oversættelser af Richard Wagners operaer og Toke Lund Christiansens morsomme tekster om musiklivet.

Vi udgiver desuden bøger om historie, kunsthistorie, oversat skønlitteratur fra mange sprog, poesi (ikke så ofte, men dog!) og af og til også dansk skønlitteratur. En særlig serie er forlagets Store fortællere i lommeformat. I 2016 præsenterede vi med Albrechts Koschorckes Hitlers Mein Kampf som første bind en serie, der sætter væsentlige samfundsproblemer til debat - og vi afrundede året med en litterær kattekalender for 2017.

En juridisk linie har hovedvægten på forsikringsret og erstatningsret. Inden for denne gruppe falder bl.a. tidsskriftet FED, Forsikrings- og Erstatningsretlig Domssamling. Tidsskrifter og bøger ekspederes af forlaget Karnov.

På Vandkunsten skal hver tekst tale med sin egen stemme. Derfor ser vore bøger forskellige ud. I 2006 modtog vi efter kun tre års eksistens F.Hendriksen-medaljen, som er en udmærkelse, Forening for Boghaandværk giver for særlig vel udført bogarbejde.

Fra 2004 til 2016 boede forlaget i et gammelt væveri på Lindgreens Allé 20C forrest på Amager. Fra 1. januar 2017 bor vi i et fredet hus på Nybrogade 28, lige rundt om hjørnet fra Vandkunsten, en af Københavns gamle pladser.

Hvem vi er?

Forlaget Vandkunsten
Nybrogade 28, st. 1203 København K

+45 3297 1474
+45 3296 1274
CVR 2713 0275

info@forlagetvandkunsten.dk

Bank: Nordea
reg. 2228
7556-274-104