Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 og 1829

Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 og 1829

Cai-Ulrich von Platen, H.C. Andersen: Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 og 1829. Udgivet januar 2005. 1. udgave. 1. oplag. 240 sider. indbundet. 500 kr. ISBN 87-91393-21-3.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, illustreret af Cai-Ulrich von Platen.

Køb

Tilrettelagt af Carl-H.K Zakrisson med empireskriften Andersen, tegnet til bogen af Per Baasch Jørgensen. Stort format (23 x 30 cm) og med 200 illustrationer.

H.C. Andersens første roman om en natlig og eventyrlig rejse i København, og om livet og døden over for kunsten. Tekst og tilrettelægning forenes her med billedkunstneren Cai-Ulrich von Platens illustrationer og løfter bogens temaer frem til nutiden.

Anmelderne har rost bogen, men litteraterne har i almindelighed ikke helt vidst hvad de skulle stille op med et værk, hvor tekst, billeder, skrift og opsætning udgør et hele, sådan som tilfælder et her. Bogens modtagelse vidner i det hele taget om, at den den store tradition, vi har for illustrerede romaner, ikke længere lever. Den slags bøger udsendes simpelthen ikke mere.

Derimod har kunstverdenen uden forbehold taget bogen til sig.

Cai-Ulrich von Platen blev den 7. februar 2006 hædret for sine illustrationer til Fodreise med en gave på 75.000 kr. fra Ruth og Finn Thorjussens Fond. Hans udstilling Fodreise tog udgangspunkt i bogen. Den blev vist i Clausens Kunsthandel i Toldbodgade i sommeren 2006 og blevsom noget ganske usædvanligt både præmieret og købt af Statens Kunstfond.

Fodreise er den første i en planlagt serie af illustrerede romaner. Det næste bind i serien bliver Helle Frøsigs udgave af Christa Wolfs eneste historiske roman, den intense kunstnerfantasi Kein Ort. Nirgens, tilrettelagt af Sabine Golde og oversat af Niels Brunse. Også Leonard Forslund og Ole Sporring arbejder på kommende bøger til serien.