Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Carsten Niebuhrs rejsebeskrivelse fra Arabien og andre omkringliggende lande bind II » Pressen skrev

Pressen skrev

Politiken brugte en side i kulturtillægget onsdag d. 19/1 2005, og yderligere en halv side i den følgende lørdags bogtillæg. Bjørn Bredal mente at Rejsebeskrivelsen fra Arabien burde være nr. et i en eventuel dansk litterær kanon, så vigtigt et værk er det.

Berlingske Tidende omtalte ligeledes d. 19/1 2005 rejsebeskrivelsen som et storværk, og så en sammenhæng mellem Carsten Niebuhrs Arabien i 1700-tallet, og det konfliktramte Mellemøsten i dag. Lars Handesten gav bogen 6 stjerner ud af 6 mulige.

Kristelig Dagblad d. 19/1 2005 skrev at ”Carsten Niebuhrs arabiske beskrivelser er ikke alene mageløse skildringer og iagttagelser – men også en nydelse for ethvert bibliofilt gemyt”. Samtidig nævnte Ulrik Langen bogens fine indbinding og kobberstik. Også han bemærkede tråden fra Niebuhr til Mellemøsten i dag.

Weekendsavisen bragte i tillægget Bøger ligeledes en helside om bogen, og skrev at den er et hovedværk i verdenslitteraturen. Også her mente man at værket bør indgå i en litterær kanon, på lige fod med H.C. Andersen.

"Niebuhrs rejsebeskrivelse, der er skrevet på tysk, er oversat fremragende og kongenialt af Hans Christian Fink. Tilsammen er de to bind på over 1200 sider og vejer over 6 kilo! Det er overdådigt udstyrede værker, og de færreste bogelskere vil i deres samling have noget lignende". Mikkel Thrane Lassen, historie-nu.dk