Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tiger, tiger. Wu song og tigeren i kinesisk historiefortælling

Tiger, tiger. Wu song og tigeren i kinesisk historiefortælling

Vibeke Børdahl: Tiger, tiger. Wu song og tigeren i kinesisk historiefortælling. Udgivet januar 2004. 1. udgave. 1. oplag. 173 sider. Hæftet på en usædvanlig måde. 228 kr. ISBN 87-91393-24-5.

Tilrettelagt af Allan Daastrup.

Udsolgt

Med fotografier af Jette Ross. Tilrettelagt af Allan Daastrup.

Tiger, tiger. Historien om en historie

Ordet historiefortælling, eller endnu bedre 'storytelling', har vundet frem i Vesten inden for de seneste årtier. Historiefortælling dyrkes som fag ved mange uddannelser, bl.a. på teaterskoler. Rundt om opstår lokale klubber hvor man øver sig på at fortælle for hinanden eller inviterer professionelle fortællere til at optræde. 'Den gode historie' sigter oftere end før til en 'godt fortalt historie', snarere end til en historie, der er godt skrevet.

I Kina har professionelle historiefortællere virket igennem mere end tusind år frem til vor tid. Det er en højt udviklet kunst med rødder og forgreninger til både folkelig mundtlig fortælling og til skriftkulturen. I bogen rettes blikket mod en enkelt berømt episode i fortællerens repertoire: hvordan helten Wu Song dræber en tiger med de bare næver en sen nattetime på Jingyang-bjerget. Bogen er historien om den historie - og samtidig historien om historiefortællerne som fortæller netop den historie, og hvordan de gør det.

En bog for alle der interesserer sig for retorik og fortællekunst.