Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » 1001 Nats Eventyr. En indføring

1001 Nats Eventyr. En indføring

Robert Irwin: 1001 Nats Eventyr. En indføring. Udgivet januar 2005. 1. udgave. 1. oplag. 358 sider. indbundet. 228 kr. ISBN 87-91393-63-9.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, Carl-H.K. Zakrisson, Åse Eg Jørgensen, oversat af Ole Lindegård Henriksen .

Køb

1001 Nat er blevet synonymt med det fantastiske og det eksotiske. Ethvert barn kender historierne om Aladdin, Sindbad Søfareren og Ali Baba. Men kun få læsere er klar over, hvornår bogen blev skrevet, eller hvad det egentlig er for et værk.

1001 Nat er ikke nogen børnebog, langtfra. Den indeholder hundredvis af historier af enhver slags: fabler, fortællinger, erotiske eventyr, debatter, politiske allegorier, mystiske anekdoter, praktiske religiøse anvisninger og komedier. Den er en labyrint af historier og fortællinger inden i hinanden.

Robert Irwins 1001 Nat. En indføring guider veloplagt sin læser gennem denne labyrint og giver gennem sin behandling af stoffet indblik i det middelalderlige Mellemøstens modkulturer og socialhistorie og den verden, der befolkes af historiefortælleren, slangetæmmeren, tyven, troldmanden, narkomanen, skattejægeren og horebukken.

Robert Irwins Tusind og en nat. En indføring er den ottende udgivelse i Carsten Niebuhr Biblioteket, en serie, som Davids Fond og Samling udgiver sammen med Carsten Niebuhr Afdelingen, Københavns Universitet, med det formål at gøre lødige bøger om islamisk kultur tilgængelige på dansk.