Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Profetens kappe

Profetens kappe

Roy Mottahedeh: Profetens kappe. Udgivet januar 2005. 01. udgave. 01. oplag. 404 sider. Indbundet. 269 kr. ISBN 87-91393-56-6.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, Åse Eg Jørgensen.

Køb

En medrivende klassisk skildring af Irans shiamuslimske kultur og historie, set med en ung mullas øjne.

Oversat af Claus Bech. Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, Allan Daastrup og Carl-H. K. Zakrisson.Illustreret med fotografier af Bikem Ekberzade.

Professor Roy Mottahedeh besluttede at skrive denne bog, da det en dag under en samtale gik op for ham, at de iranske mullahers traditionelle uddannelse begynder med kurser i retorik og logik, fag med rødder direkte tilbage i den klassiske græske oldtid. Profetens kappe skildrer Irans shiamuslimske kultur, set med en ung mullahs øjne. Bogens hovedperson er en faktisk eksisterende (men anonym) tidligere gejstlig. Ved at fortælle hans historie belyser bogen Irans politiske liv og lærdomskultur både før og efter den islamiske revolution i 1979. Bogen igennem væves den biografiske synsvinkel sammen med historie, politik og religion, og åbner på en enkel måde læserens adgang til større forståelse af en af verdensscenens vigtige aktører. Profetens kappe er en moderne klassiker om magt og viden i det iranske samfund.