Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Prøvelsen af Sankt Antonios

Prøvelsen af Sankt Antonios

Gustave Flaubert: Prøvelsen af Sankt Antonios. Udgivet juni 2023. 1. udgave. 1. oplag. 16 + 376 sider. Indbundet. 350 kr. ISBN 9788776956264.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Inger Rønne, Jens Feilberg.

Køb

Gustave Flauberts roman, Prøvelsen af Sankt Antonios, udkom i 1874. Dens vilde radikalitet påvirkede forfattere som Marcel Proust og Thomas Mann og kan blandt mange andre steder genfindes i James Joyces roman Ulysses. Flaubert regnede selv bogen for sit hovedværk.

Som ung besøgte Flaubert Genova, hvor han så en fremstilling af de fristelser og syner, som Sankt Antonios udsættes for på en enkelt nat. I Flauberts møde med billedet ligger et af modernismens begyndelsespunkter, og ikke det mindst vigtige.

Bogen har efterskrift af Martin Wangsgaard Jürgensen om Antonios som motiv i malerkunsten. Desuden indeholder den en artikel af oversætteren, Jens Feilberg, om Flauberts roman og dens indflydelse.

"Læste Flauberts „Saint Antoine“ med forbløffelse over den polyhistoriske nihilisme i det storartede værk, som i grunden bare er et fantastisk katalog over alle menneskelige dumheder.” - Thomas Mann

Indbundet, illustreret med fremstillinger af fortællingen om Antonios fra middelalder og renæssance. Fra Grünewald, Bosch og Breughel til Michelangelo.