Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Det er ærgerligt de må dø fordi vi skal i sommerhus » Pressen skrev

Pressen skrev

Nostalgisk længsel efter kærlighedens farve og mænd på Hovedbanens toiletter

Digtene i Tomas Lagermand Lundmes ’Det er ærgerligt de må dø fordi vi skal i sommerhus’ er sentimentale, sværmeriske og nostalgiske, men lykkeligvis på en måde, som smitter. [...] ’Det er ærgerligt de må dø fordi vi skal i sommerhus’ handler om at være midt i livet i en krop, der er begyndt at værke og vakle, men stadig føle den 14-åriges smerte stærkest. Nuet forsvinder hele tiden ud af digtene, fordi fortiden æder det op. Nostalgi er absolut ikke kun af det gode, men vidunderligt opslugende. Og det er såre nemt at give sig hen til Tomas Lagermand Lundmes tabte tid [...]

Benedicte Gui de Thurah Huang, Politiken, februar 2020 (4 ud af 6 hjerter)

Se og Hør for intellektuelle

Digteren Tomas Lagermand Lundme flasher sin kulturelle kapital. [...] Bogen har flere smertepunkter: dødsfald i nærmeste familie, usikkerhed om tilværelsen i al almindelighed. Det tyngende bliver imidlertid til fulde opvejet af frisk frisind og fraternisering med ”friends”, som forvandler digtsamlingen til udstillingskatalog. Vi får detaljeret viden om digterens baggrund og et indforstået forhold til hans kulturelle kapital. Men den viden laver støj i forhold til at læse digtene. Poesien bliver til et realityshow.

Erik Svendsen, Jyllands-Posten, marts 2020 (3 ud af 6 stjerner)

Det er ærgerligt de må dø fordi vi skal i sommerhus

Digtene i Tomas Lagermand Lundmes nye udgivelse er både vemodige, længselsfulde og med en snert af humor, tilføjet forfatterens sædvanlige ærlighed. [...] Tomas Lagermand Lundme skriver så alle læsere vil genkende en eller flere følelser og situationer fra sit eget liv. [...] Det er en stærk, dyb og ærlig læseoplevelse, der henvender sig til alle.

Jette Holmgaard Greibe, litteratursiden.dk, marts 2020

Betagende ...

Utroligt smukke melankolske digte, der får øjnene til at løbe ned over siderne. En ting er at de sprogligt, i al deres 80'er/90'er-romantiske, sværmeriske og nostalgiske modus, fungerer virkeligt godt; noget andet er, at der hele tiden er en historie på spil, en handling i teksterne, der fanger en og holder fast. Det er en betagende, ærlig suite om ungdom og fortabelse, man med det samme får lyst til at genlæse.

Peter Holm Rasmussen, Lektørudtalelse. 20. april 2020