Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Danmarks havekunst, bind 1-3

Danmarks havekunst, bind 1-3

Annemarie Lund, Hakon Lund, Lulu Salto Stephensen: Danmarks havekunst, bind 1-3. Udgivet juni 2020. 1. udgave. 1. oplag. 1284 sider. Indbundet i tre bind. 950 kr. ISBN 978-87-7695-621-9.

Køb

Ferie i Danmark? Forlaget Vandkunsten udsender den 17. juni DANMARKS HAVEKUNST, et genoptryk af et udsolgt pragtværk om havekunstens udvikling i Danmark.

Kunsthistorikeren Hakon Lund fortæller i bind I om havekunstens begyndelse i Danmark, om de allertidligste haver til slotte og herregårde, om de første danske havearkitekter af betydning, Johan Cornelius Krieger, Nicolas-Henri Jardin og Johannes Wiedewelt og om overgangen til den romantiske have omkring 1780.

Kunsthistorikeren Lulu Salto Stephensens bind II omhandler perioden frem til 2. verdenskrig, en tid, hvor nye opgaver opstår i det sociale boligbyggeri, i kolonihaver, sommerhusområder, og villahaver samt på kirkegårde og i offentlige anlæg.

I bind III behandler havearkitekten Annemarie Lund tiden fra 1945 til i dag, hvor havearkitekterne blev til landskabsarkitekter, der medvirkede til udformningen af såvel grønne strategier og områdeplaner som torve, pladser og villahaver. Bind III gennemgår de store haveanlæg, der blev skabt efter krigen, og som vakte international opmærksomhed.

Begrænset oplag, intropris: 950 kr. ved bestilling nu.

(Tilbuddet udløber den 17. august 2020. Herefter koster værket 1.490 kr.)