Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Bier og mennesker

Bier og mennesker

Lotte Möller: Bier og mennesker. Udgivet maj 2020. 1. udgave. 1. oplag. 222 sider. Indbundet. 350 kr. ISBN 978-87-7695-616-5.

Oversat af Annemarie Lund.

Køb

Bier og mennesker er en fascinerende indføring i biernes kulturhistorie, som vil underholde både bientusiasten og den nysgerrige læser med fortællinger om forholdet mellem mennesker og bier fra antikken til nu. Undervejs kommer forfatteren omkring livets gang i bikuben, biernes rolle i revolution og religion, og kunsten at kende forskel på forskellige slags honning.

Lotte Möller, dansk-svensk kulturskribent i Lund,har selv været biavler, og giver i sin bog læseren et indblik i biernes naturlige leveform og vaner, mens hun samtidig udforsker fortidens myter om det lille venlige dyr, som fra tidernes morgen har bestøvet blomster og frugter og har forsynet mennesker - og bjørne - med sød honning.

Bogen fortæller også om de mennesker, som beskæftiger sig med bierne, f.eks. en skydegal biavler fra Californien, en biavlende munk fra England og indbyrdes stridende biholdere på Læsø.

"Min gamle veninde Lotte Møller, et fyrtårn i svensk kulturliv har skrevet en vindunderlig bog om Bier og mennesker, en antitese til al fascisme, et ode om netop det gode i verden. velskrevet, velresearchet, morsom, og helt vidunderlig, Når man nogen gange kommer i tvivl om at det gode netop findes, så læser jeg altid en af Lottes bøger: om hendes forældres have i Lund, Om skovjordbær, om begravelser, om citroner og kommer til at grine. . ."
Camilla Plum i sit nytårsnyhedsbrev fra Fuglebjerggaard 2021