Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Jin Ping Mei, bind 7

Jin Ping Mei, bind 7

Jin Ping Mei, bind 7. Udgives september 2019. 1. udgave. 1. oplag. 355 sider. Indbundet i hvid thaisilke. 300 kr. ISBN 978-87-7695-218-1.

Oversat af Vibeke Børdahl.

Køb

I Syvende Bog oplever Ximen Qing et dødsfald, der er ved at tage magten fra ham. I omsorgen og sorgen ser vi uventede sider ved ‘vor helt’. Begravelsen, der udfoldes med al tænkelig pomp og pragt, hjælper ham til atter at komme på benene. Ximen Qing trøster sig med nye erobringer både blandt kvinder og i det officielle liv. Han er ikke den, der undslår sig for at deltage i magtelitens korrupte skalten og valten. Troskab og utroskab præger alle livets forhold.

UDGIVELSESRECEPTION
med oplæsning v/ Karsten Pharao:

Disse års største, frækkeste og mest grænseoverskridende danske oversættelsesprojekt er sinologen Vibeke Børdahls udgave af Jin Ping Mei. Fredag d. 20. september 2019 klokken 16 er der oplæsning fra den store kinesiske romanklassiker. Kom og lyt med! Det sker i:

Litteraturhuset
Nybrogade 28
1203 København K
Fredag d. 20. september kl. 16-17.30

Radio-litteraten Karsten Pharao læser op af bind 7, og udgivelsen præsenteres af oversætteren. Der er gratis adgang, alle er velkomne, man behøver ikke på forhånd at kende Jin Ping Mei! Forlaget giver grøn te og lykkekager, og det er tilladt publikum at spytte på gulvet.

Tilmelding sker ved at sende en mail til: info@forlagetvandkunsten.dk

JIN PING MEI I VERS OG PROSA (1617) er Kinas Decameron — et erotisk-psykologisk mesterværk om den kinesiske Don Juan-skikkelse, Ximen Qing, og hans kvindelige modspillere, JIN (Pan Jinlian), PING (Ping’er) og MEI (Chunmei). Romanen udfolder sig i en velstående købmandsfamilie på 1200-tallet, men er formet af 1500-tallets livsstil. Spekulationer omkring forfatterens identitet har hidtil ikke ført til noget. Måske skal dets ophav søges i tidens mundtlige historiefortælling.

I syvende bog oplever Ximen Qing et dødsfald, der er ved at tage magten fra ham. I omsorgen og sorger ser vi nye sider af vor helt. Begravelsen, der udfoldes med al tænkelig pomp og pragt, hjælper ham til atter at komme på benene. Ximen Qing trøster sig med nye erobringer, både blandt kvinder og i det officielle liv … Troskab og utroskab præger alle livets forhold … Hvis I vil vide hvad der sker herefter, så lyt til fortællingens næste kapitel!

Måske er værket også disse års smukkeste? Det er indbundet i specialfremstillet silke, illustreret med 200 (ofte stærkt erotiske) træsnit efter originaler fra 1600-tallet og tilrettelagt af Allan Daastrup. Den danske Jin Ping Mei har næppe sin lige, og da oplaget er begrænset og vi nu kun mangler tre bind ud af de planlagte ti, er det på høje tid at sikre sig et sæt!