Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Den litterære kattekalender 2019

Den litterære kattekalender 2019

Den litterære kattekalender 2019. Udgivet oktober 2018. 1. udgave. 1. oplag. 14 sider. Spiralbundet vægkalender i stort format. 150 kr. ISBN 978-87-7695-548-9.

Tilrettelagt af Anne Rohweder.

Køb

Hvad er det med forfattere og katte? Overalt i litteraturen, den nye og ældre, den udenlandske og danske, dukker de små kræ op. Kælne, dovne, mjavende, kamplystne. Har man først fået øje på dem, er de ikke til at overse.

Igen i år har historikeren Nina Toudal Jessen udvalgt en række litterære citater. Og det er ikke gjort vilkårligt. Med bidrag af forfattere som Karl Ove Knausgård, Marguerite Duras, Asta Olivia Nordenhof og Theis Ørntoft synes temaet at være autofiktive katte.

Citaterne følger kalenderens hovedpersoner, fjorten karismatiske katte, der er udvalgt nøje efter en open call-indkaldelse af kattefotografier blandt forlagets venner på Facebook.

Som de to hidtidige er Den litterære kattekalender 2019 en vægkalender, der giver overblik over kongefamiliens fødselsdage, tidspunkter for sol-op og sol-ned, månefaser, ugenumre, udvalgte FN-dage, danske nationaldage samt de tre store bogreligioners helligdage fra jul og pinse over ramadan og pesach.