Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Hovedstaden

Hovedstaden

Robert Menasse: Hovedstaden. Udgivet oktober 2018. 1. udgave. 1. oplag. ca. 450. Hæftet. 350 kr. ISBN 978-87-7695-538-0.

Tilrettelagt af Peter Folkmar, oversat af Jacob Jonia.

Køb

Der sker sære ting i EU's hjerte. Året er 2015, flygtningene strømmer mod Europas grænser, mens sammenholdet langsomt giver efter for presset. EU-bureaukratiet i Bruxelles forbereder Kommissionens jubilæum, og det ligger ligefor at trække på unionens udgangspunkt i nazismens forbrydelser under Anden Verdenskrig. Måske lidt for ligefor...

Hovedstaden er en sædeskildring fra EUs indre. Den er både psykologisk thriller og politisk satire, måske det nærmeste et svineavlende kontinent kan komme på Den Store Europæiske Samtidsroman.

Hovedstaden har indbragt Robert Menasse den fornemste tyske bogpris, Deutscher Buchpreis for 2017, samt Walter-Hasenclever-Literaturpreis for 2018. Den var desuden shortlistet til Österreichischer Buchpreis 2017 og er under oversættelse til en række sprog.

Det er første gang, Menasse oversættes til dansk.

»Hovedstaden« er en skøn satire over EU, men også en bevægende roman om menneskelig skrøbelighed - og en sublim advarsel om, hvor galt det kan gå, hvis grisene og dæmonerne slippes løs.

Søren Kassebeer, Berlingste Tidende 7. februar 2021