Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » På restaurant. Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie » Pressen skrev

Pressen skrev

Ribbat-delikatesser

I bogen møder vi kokke som Anthony Bourdain og Heston Blumenthal, og eksempler på deres oplevelser som unge, nyudklækkede grydesvingere bliver fortalt i galopperende nutid med saft, kraft og hjerte. (...) Konceptet holder helt og holdent. (...) Tag halvanden side af denne Ribbat-delikatesse hver aften, inden du går i seng, og du er garanteret et smil på læberne hele natten.

Claus Henriksen, bogblogger.dk, 20. november 2018

Spisekort i bogform

(...) en fornem og u-illustreret bog, hvori kulturforskeren Cristoph Ribbat fortæller den moderne spisekulturs historie som én lang kæde af anekdoter fra restauranter verden over.

AHY, Fyens Stiftstidende, 3. januar 2018

I madboblen

Restauranternes skyggezoner gemmer på fascinerende historier. Christoph Ribbat anretter en udsøgt collage af spisekultur. (…)

Ribbat har et sikkert blik for det ellers oversete og skæve, og det hele præsenteres i samme atomiserede og forundringsvækkende form, som Florian Illies for få år siden opfandt i bogen 1913: Århundredets sommer. Alt er brudstykker, tråde tabes og tages op igen, og gradvis opstår et tankevæv og referencer på kryds og tværs mellem historierne, som den klassiske kronologiske fortælling aldrig ville kunne opnå. På sin egen sære måde bliver det splintrede billede det mest komplette.

Heidi Laura, Weekendavisen, 29. december 2017

Lektørudtalelse

Underholdende bog, der tager sin læser med gennem spisestedernes historie, så man forstår, at samfundsudviklingen kan aflæses i udviklingen af spisestederne. Anekdoterne er velskrevne og underbyggede med noter, og Christoph Ribbat skriver virkelig godt.

Vurderet af Louise Urban Andersen