Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Krager » Pressen skrev

Pressen skrev

To flotte om heste og krager

En krage er ikke blot en krage, hvis man skal tro tyske Cord Riechelmann, som har skrevet en smuk, lille bog om fuglen med titlen "Krager". Bogen er fyldt med smukke - både nye og gamle illustrationer - af fuglen, som den ser ud rundt om i verden, hvor den også kaldes for eksempelvis ravn og skade. Der er også små kort over hvor på kloden, man finder udgaver af fuglen, og teksten er i både munter og hyggelig stil og trækker tråde til historiefortælling, landskaber og oplevelser med kragen.

AHY, Fyens Stiftstidende, 28. januar 2018

Boggaver til feinschmeckere

De er måske ikke for alle, men står man og mangler en boggave til en ven, en veninde eller et familiemedlem, der er kræsen og har smag for det, der ligger lidt fra litteraturens hovedvej, er det godt at lede hos de små forlag, der utrætteligt, i al stilfærdighed og udelukkende drevet af kærligheden til litteraturen, udgiver vidunderlige bøger. (…)

Det er biolog Cord Riechelmann, der har skrevet kragens natur-og kulturhistorie med vid og blik for ikke bare naturvidenskab, men også fuglens måde at optræde på i malerkunst, litteratur og film.

Fra Van Gogh til Alfred Hitchcock.

»Alle kender dem, næsten ingen bryder sig om dem«, skriver Riechelmann som det første, men efter at have læst bogen, holder jeg af kragefuglene, der er »mystiske, uden at være eksotiske« og forbundet med død og uhygge, selvom de er så meget mere. Ikke mindst charmerende. Og lysende intelligente.

Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske, 23. december 2017

Det mere mytologiske kragestof

Bogen har en fin, handy størrelse, lækkert indbundet med fine tegninger og illustrationer, og i en letflydende oversættelse. (…) en oplagt gave til venner og bekendte. Endnu en fin udgivelse fra Forlaget Vandkunsten.

Jes Nysten, Den smalle bog, 26. januar 2018, link til hele anmeldelsen

Lektørudtalelse

En meget charmerende og causerende bog, der giver meget ny indsigt til selv en garvet ornitolog.

Vurderet af Per Månson