Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Bispeborgen Spøttrup » Pressen skrev

Pressen skrev

Bispens middelalderborg

Med et skovklædt bakkehæld bag sig ligger bispeborgen Spøttrup og skuer ud mod den store sø, mens Mors og Thy kan skimtes i det fjerne. I bogen "Bispeborgen Spøttrup" rejser historiker Mikael Venge tilbage til middelalderen, hvor borgen blev opført. (…)

Forfatteren tager læseren med sig i arkiverne og finder Spøttrup frem fra de ældste tider over senmiddelalderens bisper til Grevens Fejde og Reformationen.

Kristeligt Dagblad, 9. december 2017

Ny bog om Spøttrup Borg

Det er en ordentlig moppedreng af en bog. (…) Den er rigt illustreret med flotte fotografier af Janne Klerk.

Allan Damgaard, Vinderup Avis, 27. december 2017

Bisp til vask

Bogen er lækkert udstyret, som bøger fra Forlaget Vandkunsten plejer at være - vævet ryg, smukt opsatte sider og papir af en seriøs tykkelse. (…)

Janne Klerks smukke fotografier af Spøttrup og nærliggende herresæder på Salling og Mors (…) udgør illustrationerne i bogen. Her er ingen historiske portrætter, landkort eller tegninger. Det er mure, vand, trapper, træer, græs, veje - ikke et eneste menneske. Nogle nutidige stole og et par bænke er de eneste artefakter, der giver en fornemmelse af liv i bygningerne. De eneste levende væsener er en gruppe køer ved vandkanten på Kås Strand. Egnens landskaber træder frem fra sin smukkeste side, næsten altid i solskin, mens bygningerne hviler naturligt i naturens tableauer.

Ulrik Langen, Weekendavisen, 19. januar 2018

Lektørudtalelse

Den hidtil største beskrivelse af Spøttrups historie i 1400- og 1500-tallet, med nye detaljer og teorier.

Vurderet af Søren Møller