Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Kunst, kamp og kærlighed - kunstnerægteparret Jerichau og Baumann

Kunst, kamp og kærlighed - kunstnerægteparret Jerichau og Baumann

Birgit Pouplier: Kunst, kamp og kærlighed - kunstnerægteparret Jerichau og Baumann. Udgivet august 2014. 1. udgave. 1. oplag. 300 sider. Indbundet, illustreret. 349,95 kr. ISBN 978-87-7695-259-4.

Køb

"Jeg kunde ikke som en stille husmoder hengive mit jeg for dig; men som ægte kvinde – har jeg givet dig alt, jeg kunne give. Jeg har altid elsket dig frem for nogen anden, og dette bånd, denne hellige tråd kan ingen præst eller magistrat overskære." Brev fra Elisabeth Baumann til J.A. Jerichau, 1872

Den 19. februar 1848 gifter malerinden Elisabeth Baumann sig med billedhuggeren J.A. Jerichau i Rom. Elisabeth er fuld af forventning men må hurtigt sande, at hun ved meget lidt om den mand, hun har giftet sig med.

Bogen Kunst, kamp og kærlighed er en romanbiografi om ægteparrets vanskelige kærlighed og kunstnervirke spændt ud mellem 1800-tallets København og Rom - og i særdeleshed om Elisabeth Baumanns betingelsesløse kærlighed til sin mand på trods af hans depressive lune, vanskelige sind og adskillige elskerinder såvel som hendes forsøg på at kombinere et utrætteligt, internationalt arbejdsliv med sine pligter som mor til 9 børn og hustru.

Bogen baserer sig primært på Jerichau og Baumanns egne breve og dagbøger og er rigt illustreret med kunstnerægteparrets værker. Den er tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen