Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Islam på tv i den arabiske i verden » Pressen skrev

Pressen skrev

Islam i den bedste sendetid

"Forlaget Vandkunsten laver nogle af landets smukkeste bøger. Også når det ikke er indbundne udstyrsstykker som for eksempel her med "Islam på tv i den arabiske verden". Det er en bitte pjevs af en smal og ikke særlig kommerciel bog, som man sagtens kunne have støbt i en " print on demand"-form, men som heldigvis ikke er blevet det. I stedet er det blevet en lille lækker sag, hvor udtryk matcher indhold, og hvor såvel læserens taktile som intellektuelle behov til fulde bliver tilfredsstillet.

Jakob Skovgaard-Petersen er dr. phil. og professor i islam og arabiske forhold på Københavns Universitet, og bogen bygger på seks radioforedrag, som han holdt i Davids Samling i efteråret 2012 som kvittering for tildelingen af DR's Rosenkjær-pris.

Han argumenterer overbevisende for sin påstand og kommer med sin lille skæve tv-vinkel imponerende langt ind i en forståelse af islam i den arabiske verden.

Jakob Skovgaard-Petersen er retorisk stærk. Om det skyldes de seks små essays' oprindelige mundtlige form, kan man kun gisne om, men i så fald kunne man opfordre alle forfattere til at læse deres manus højt, inden det går i trykken, for at se om det holder vand.

Og det gør det her. Uanset om det handler om Durkheim og Webers religionsdefinitioner i begyndelsen af det 20. århundrede eller om de syriske soap-operaer, så er Jakob Skovgaard-Petersen forbilledlig klar i spyttet i denne lille perle af en de smalle, smukke bøger, som der forhåbentlig også i fremtiden vil være plads til på det danske bogmarked.

Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad, 5. juli 2013.

Hvem er smukkest - indeni?

"Et fremragende lille skrift om arabisk tv, som ved sin blotte eksistens afslører det enorme hul, vi på vore breddegrader har i vores viden om den måde, verdens vigtigste massemedie påvirker hjerner og hjerter i den arabiske verden."

Jes Stein Petersen, Politiken, 18. maj 2013

Interview med Jakob Skovgaard-Petersen i Radio24Syv om Islam på tv i den arabiske verden. Hør interviewet her: Weekendtillægget den 27. maj 2013

Islam på tv

"Islam på tv i den arabiske verden er interessant for et bredt publikum, som interesserer sig for, hvad der sker i den arabiske verden samfundsmæssigt og kulturelt. Tv i Mellemøsten er et imago mundi på den arabiske verdens forhold til islam i dag, eller som Skovgaard-Petersen skriver, det er ”tv et sted, hvor samfundet fremstiller sig selv og debatterer sig selv”. Den er naturligvis især interessant for studerende på Mellemøstenstudier, religionsvidenskab og medievidenskab, hvor den sikkert vil blive læst flittigt i de kommende år. Det er en bog, man bliver klog af at læse, og det er vigtigt at understrege, for det er en stor udfordring at skrive indsigtsfuldt, så et bredt publikum kan forstå og læse teksten samtidig med, at værket kan benyttes af både forskere og studerende som reference i artikler og opgaver."
Brian Arly Jacobsen, Tidsskrift for Islamforskning, nr. 1, 2013

Lektørudtalelse

"Indsigtsfuldt og underholdende indblik i den eksplosive udvikling i arabisk-islamisk tv-kultur."
Kent Skov, Lektørudtalelse, uge 2013/23