Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Pladecovers. Vinylens revival

Pladecovers. Vinylens revival

Lars Dybdahl, Laura Liv Weikop: Pladecovers. Vinylens revival. Udgivet oktober 2012. 1. udgave. 1. oplag. Hæftet, illustreret. 279,95 kr. ISBN 978-87-7695-275-4.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Udsolgt

"Pladecovers - Vinylens revival" fører os ind i pladeomslagenes forunderlige verden. Som grafisk objekt er coveret et ”gesamtkunstwerk”, der ikke kan adskilles fra den musik, det omhyller og beskytter. Det er fuldt af betydninger og stemninger og pirrer vores nysgerrighed med løfter om oplevelser, som vi måske ønsker at tage del i, fordi det visuelt tiltaler os – uanset om vi er til rock, pop, jazz, soul, klassisk eller den lettere underholdning.

"Pladecovers - Vinylens revival" er fortællingen om pladeomslagets historie, pladeselskaberne, de udøvende musikere og ikke mindst de banebrydende designere og værkerne, de skabte. Bogen giver ligeledes et bud på, hvorfor den gamle vinylplade, i skarp konkurrence med cd’en og de digitale lydfiler, atter er kommet i vælten hos både kunstnere og publikum.

Forfatternes fremstilling er den første, der giver et dansk blik på pladeomslaget som grafisk designobjekt. Bogen udgives i anledning af en udstilling på Designmuseum Danmark i 2012 og 2013.