Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Kvinde på flugt fra meddelelse

Kvinde på flugt fra meddelelse

David Grossman: Kvinde på flugt fra meddelelse. Udgivet april 2012. 2. udgave. 1. oplag. 672 sider. Hardback. 249,95 kr. ISBN 978-87-7695-280-8.

Køb

Oversat af Hans Henrik og Rivka Uzan Fafner

"Et nyt hovedværk i litteraturen", Bjørn Bredal i Politiken

Kvinde på flugt fra meddelelse er en kærlighedshistorie, en krigsroman og en beretning om Israel i krigens skygge fra seksdageskrigen til Al Aqsa Intifadaen. Men først og fremmest er den en frontberetning fra familien, hvor ingen undgår følgerne af at leve i et land i permanent krigstilstand.

I centrum står kvinden Ora, hvis søn har ladet sig genhverve til en stor militær operation. Da det går op for hende, at hun hvert øjeblik kan modtage meddelelsen om sønnens død, bliver hun grebet af frygt. Hun flygter fra sit hjem, og sammen med en tidligere kæreste begiver hun sig på en vandring gennem Israel, i den overbevisning, at han ikke kan dø, hvis hun ikke er hjemme til at modtage meddelelsen om det. Under vandringen fortæller hun med stor intensitet sin egen og sønnens historie, som om selve fortælleakten vil holde ham i live.

David Grossmans roman er blevet modtaget som en af vor tids store anti-krigsfortællinger. Grossman mistede under arbejdet med romanen sin egen søn, der var i israelsk militærtjeneste.

Grossman besøgte Danmark i forbindelse med Louisianas litteraturfestival i august. Interviews med ham kunne læses i Kristeligt Dagblad (Allan Sørensen), Politiken (Hanne Foighel, som også interviewede til Orientering på P1), Berlingske og Information.