Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Der var engang en kvinde, som ville slå sin nabos baby ihjel

Der var engang en kvinde, som ville slå sin nabos baby ihjel

Ljudmila Petrusjevskaja: Der var engang en kvinde, som ville slå sin nabos baby ihjel. Udgivet august 2014. 1. udgave. 1. oplag. 220 sider. Indbundet. 199,95 kr. ISBN 978-87-7695-190-0.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Trine Søndergaard.

Køb

»Zjenja forstod, at det ikke var så simpelt blandt mennesker, at der fandtes en hemmelig, stædigt blomstrende, dyrisk side af livet, hvor afskyelige og ækle ting samlede sig…«

I Ljudmila Petrusjevskajas eventyrlige dystopier skildres samfundets myter og tabuer nådesløst. Dagligdag, krig og følelsesliv registreres på én gang nøgternt og grotesk – selv familielivet udstilles som et brutalt mini-Gulag. Alligevel rummer Petrusjevskajas historier en rørende menneskelighed, der kan virke næsten mirakuløs midt i alt det makabre.

Ljudmila Petrusjevskaja er født »i bugen af dyret« i Moskva i 1938. Hendes tekster var i 20 år underlagt den sovjetiske censur, og først i 1988 debuterede hun i bogform. Hun er oversat til over 30 sprog og er blevet hædret med flere russiske og internationale litteraturpriser – senest World Fantasy Award 2010.

Dramatikeren Aleksej Arbuzov har om Ljudmila Petrusjevskaja sagt: ”Hendes genialitet består i hendes evne til at gribe hverdagslivets uensartede detaljer og videregive dem som en afsluttet perfekt helhed, hvor selv den mest ubehagelige virkelighed bliver smuk.”

Fortællingerne er oversat af Trine Søndergaard.