Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Gorms gryder » Pressen skrev

Pressen skrev

Gastronomisk værktøjskasse

Kokken Gorm Wisweh, kendt fra Go'Morgen Danmark og diverse køkkener i bl. a. Magstræde, Nyhavn, Skotterup og Torvehallerne, byder i kogebogen »Gorms gryder« på sine bedste opskrifter og tips. Her forenes det italienske og danske køkken med årstidens råvarer i moderne og raffinerede retter til hverdag og fest. Opskrifterne følger årets måneder og kan med Gorms mange utraditionelle ideer betragtes som en ny og anderledes inspirerende »grastronomisk værktøjskasse«.

Berlingske 17. december 2011.

Hverdagsmad på slump eller mål

Der er fuldt blus under Gorms gryder.
Han kan godt lide, at der er gang i den.
Det skal ikke være for kedeligt at lave mad. Og hans læsere skal ikke have det hele forærende på et sølvfad. Mange af opskrifterne er derfor uden mål og vægt. Det skyldes især, at Gorm vil have os til at smage på maden. Ikke bare følge en opskrift slavisk. Vi skal sætte vores eget præg på retterne. Selv krydre dem. Hans opskriftsoplæg er kun til inspiration, skriver han, det er en række trick, der kan skabe rammerne for et godt måltid.
Gorm Wisweh vedkender sig helt og fuldt det nye nordiske køkken, men han vil gerne mikse det med det, han kalder det italienske køkkens enkelhed. Og det gør han, så maven allerede begynder at knurre ved læsningen. Gorm Wisweh slår også et slag for køkkenets omvendte jantelov.
Man må gerne være stolt af det, man laver, og man må gerne tro på, at man kan lave mad. Og frem for alt, skriver forfatteren, skal man ikke være bange for at gå nye veje. Man skal møde maden fordomsfrit og legende. Og det er tanker, som præger hele hans kogebog.
Med den i hånden er det bare med at komme i gang. Der er ingen endelig facitliste.
Kun en masse opskrifter og ideer, der kan være med til at berige vores daglige madoplevelser.
Men der er ingen grund til panik. For selv der, hvor der mangler nøjagtige mål, gelejder Gorm Wisweh os igennem retten med sikker hånd. Det hele er ikke så anarkistisk, som det kan se ud ved første øjekast.
Der er altid en ide og en indre orden i Gorms madunivers.

Kjeld Koplev, Politiken 24. december 2011 .

Lektørudtalese

Gorm Wisweh er en fremadstormende kok, der begyndte med pizzaer ... Nu er han manden bag to restauranter, i det centrale København og én på Strandvejen. Kogebogen er opdelt efter årstiderne med 4-6 opskrifter til hver måned. Retterne er inspireret af det nordiske og det italienske køkken, og de er relativt enkle. Beskrivelserne er klare, men der lægges op til, at man selv arbejder med smagen. Bogen har et tiltalende layout med mange fotografier, et helsides i farver af alle færdige retter og en lang række sort/hvide stemningsbilleder af kokken i aktion ...
En inspirerende kogebog med opskrifter, der vil tiltale en bred kreds af danske amatørkokke.

Birgit Sloth, Lektørudtalelse, uge 1, 2012.